|

Twitter'ı burada sanıyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, akıl almaz bir gafa daha imza attı. Kılıçdaroğlu, "Neymiş Twitter vergi kaçakçısıymış. Vergi kaçakçısıysa gönderirsin vergi müfettişlerini incelerler, raporunu yazarlar" dedi

Haber Merkezi
00:00 - 16/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:24 - 15/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Twitter'ı burada sanıyor
Twitter'ı burada sanıyor

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'Twitter'ın Türkiye'de ofis açmayı reddetmesi ve vergi vermeyi reddetmesi'ne ilişkin sözlerini eleştirmeye çalışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gaflarına bir yenisini daha ekledi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının başında CHP'nin devrimden, bağımsızlıktan, özgürlükten, emekten, alın terinden, kadın erkek eşitliğinden, hukukun üstünlüğünden, tüm yurttaşlarının mutlu olduğu bir Türkiye'den yana olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, mutluluğun adresinin sağlıklı bir hukuk düzeni, saat gibi çalışan sürekli doğruyu gösteren bir demokrasi olduğunu vurguladı.

ELEŞTİREYİM DERKEN

Hukukun üstünlüğünün önemine işaret eden ve CHP'nin bu ilkeye her zaman inandığını ve savunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, iktidardakilerin ise hukukun üstünlüğünü yeterince kavrayamadığını öne sürdü. Hükümeti sert bir dille eleştiren CHP lideri, Başbakan Erdoğan'ı eleştirmek isterken akıl almaz bir gaf yaptı. Erdoğan'ın Twitter'ın vergi kaçakçısı olduğuna dair sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, tartışmaların asıl nedeninin 'Twitter'ın Türkiye'de ofis açmayı reddetmesi' olduğunu unutup, 'Neymiş Twitter vergi kaçakçısıymış. Vergi kaçakçısıysa gönderirsin vergi müfettişlerini incelerler, raporunu yazarlar. Asıl amaç o değil tabii' dedi.

HESAP UZMANI AMA

Aynı zamanda hesap uzmanı olan ve uzun yıllar Maliye Bakanlığı'nda bu görevi yapan Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'de bürosu olmaması nedeniyle vergi vermeyen Twitter'a ilişkin bu sözleriyle Hükümete yol göstermesi şaşkınlıkla karşılandı.

AYM'Yİ DE ELEŞTİRDİ

Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'nin HSYK değişikliği ile ilgili kararına ilişkin, 'Biz Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karara saygı duyarız elbette ama kararın eksik olduğunu söyleriz. Adalet Akademisi ile ilgili karar eksiktir, bunun da iptal edilmesi lazım' dedi. CHP lideri, TBMM'de görüşülen MİT ile ilgili teklifi de eleştirdi.


10 yıl önce