|

Ulusal bayramların ev sahipliğini Köşk yapacak

Aa
00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 17:25 - 4/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
Ulusal bayramların ev sahipliğini Köşk yapacak
Ulusal bayramların ev sahipliğini Köşk yapacak

Her biri için daha önce ayrı yönetmelik bulunan ulusal bayram törenleri ve kutlamaları günün koşullarına göre yeniden düzenlenerek, tek yönetmelikte toplandı. Buna göre, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda tebrikleri Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül kabul edecek, daha önce orduevlerinde düzenlenen resepsiyonlar Cumhurbaşkanlığı'na taşınacak. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in geçen yıl yaptığı toplantıda aldıkları karar uyarınca, ulusal bayramlar ve anma günlerinin günün koşullarına göre tek yönetmelikte düzenlenmesine ilişkin çalışmalar sonuçlandırıldı. 

Gül, Erdoğan ve Orgeneral Özel'in görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nin koordinasyonunda Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı ve ilgili bakanlık temsilcilerinin katılımıyla bir dizi toplantı yapıldı; bunun sonucunda Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği tamamlandı. 

Ulusal bayram törenleri ve kutlamalarını güncelleyerek, yeniden düzenleyen yönetmeliğe göre, 23 Nisan'daki kutlamalar 'Ulusal Egemenlik' ile 'Çocuk Bayramı' olmak üzere iki ayrı programla yapılacak. 


Hangi bayramı hangi kurum tertip edecek?

Yönetmeliğe göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Milli Eğitim Bakanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik ve Spor Bakanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Cumhurbaşkanlığı tarafından tertip edilecek. 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda geçen yıl tebrikleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül kabul etmişti. Daha önce Genelkurmay Başkanı'nın tebrikleri kabul ettiği değişiklik, yönetmelik kuralı haline getirilmiş oldu. Zafer Bayramı'nda bundan sonra tebrikler Cumhurbaşkanı tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek. 

Yönetmeliğe göre Genelkurmay Başkanı tarafından orduevlerinde verilen resepsiyonlar da Cumhurbaşkanı'nın ev sahipliğinde Çankaya Köşkü'ne taşınacak. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının merkezi de Cumhurbaşkanlığı olacak. Cumhurbaşkanı tebrikleri Çankaya Köşkü'nde kabul edecek ve resepsiyon verecek. 

Cumhurbaşkanı Gül, 30 Ağustos ve 29 Ekim'de hipodromdaki törenlere de katılacak. 

Bu arada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın daha görkemli ve festival havasında coşkuyla kutlanması da hedefleniyor. Bu doğrultuda, kutlamalara halkın daha yoğun katılımının sağlanması için belediye başkanlıkları aktif görev üstlenecek. 

12 yıl önce
default-profile-img