|

Ürdün Kralı Abdullah, İhsanoğlu'nu kabul etti

00:00 - 24/01/2012 Salı
Güncelleme: 21:23 - 24/01/2012 Salı
Yeni Şafak
Ürdün Kralı Abdullah, İhsanoğlu'nu kabul etti
Ürdün Kralı Abdullah, İhsanoğlu'nu kabul etti

Ürdün Kralı Abdullah, İslam İşbirliği Örgütü (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kabul etti.

İİT'den yapılan açıklamada, Kral Abdullah'ın, başkent Amman'da bir araya geldiği İhsanoğlu ile Filistin meselesindeki gelişmeleri ele aldığı bildirildi.


Kral Abdullah'ın görüşmede, Ortadoğu'da barış yoluna engel oluşturan açmazın çözümlenmesi için acilen ve etkili biçimde hareket edilmesi ihtiyacına ve Ürdün'ün, bu duruma son verilmesi için İsraillilerle Filistinliler arasındaki istikşafi görüşmelere arabulucu olmasına vurgu yaptığı belirtildi.


İhsanoğlu'nun da tüm bölgeyi ve barış sürecini tehdit eden bu çıkmazın üstesinden gelinmesi için mevcut duruma alternatifler arayışına gidilmesi ihtiyacını vurguladığı kaydedildi.


Ürdün Kralı'nın ayrıca İİT Genel Sekreteri İhsanooğlu'na ABD'ye yaptığı ziyaretin sonuçları hakkında bilgi verdiği, ikilinin, bölgedeki mevcut durum ile İİT ve Ürdün arasında, özellikle sağlık ve bilim alanlarında işbirliğini geliştirme konusunu ele aldığı kaydedildi.


İİT Genel Sekreteri İhsanoğlu temasları çerçevesinde El Hasan bilim şehrini ziyaret etti. Burada İhsanoğlu'na araştırmalarla ilgili brifing verildi.


12 yıl önce