|

Ananas Tesbih Tuzluk

Başbakan Erdoğan 17 Aralık darbe girişiminin ardından AK Parti'den istifa eden vekillerin millete ihanet ettiğini söyledi. Gülen'in ses kayıtlarına gönderme yapan Erdoğan 'Meğer AK Parti'ye bazı tuzluklar sızmış. Kimlerin kimlerle iş tuttuğunu görüyor musunuz? Ananaslar, tesbihler geliyor gidiyor" dedi.

Yasin Yılmaz
00:00 - 2/02/2014 Pazar
Güncelleme: 20:21 - 1/02/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Ananas Tesbih Tuzluk
Ananas Tesbih Tuzluk

Beyoğlu Belediyesi Okmeydanı Projesi Tapu Dağıtım töreninde konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, 17 Aralık operasyonuna darbe dedikleri zaman bunun ciddiyetinin anlaşılamadığını, ama planlar deşifre edildikçe, tuzaklar ortaya çıktıkça meselenin ciddiyetinin net olarak görüldüğünü söyledi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Bir yerlerde gizli kapaklı toplantılar, planlar yapılmış, projeler hazırlanmış, tuzaklar kurulmuş ve 17 Aralık tarihinde de düğmeye basılmış. Nedir bu planlar? Öncelikle hükümete karşı bir yargı müdahalesi yapılacak, yargı eliyle hükümet yıpratılacak. Ardından milletvekilleri istifa ettirilecek. Duyuyorsunuz değil mi, sosyal medyada filan. 'Filanca, filanca zaman istifa ettirilsin, arkasından işte aynen onun gibi filancalar da istifa ettirilsin'. Kim, hangi işlerle uğraşıyor, bunu ortaya koyması bakımından çok önemli. İşte bu kirli planlar bugünlerde ortaya çıktı.

DÜPEDÜZ İHANETTİR

Milletin oyuyla AK Parti çatısı altında görev alanlar, meğer bir yerlerden gelen emir ve talimatla istifa ettirilmişler, meğer AK Parti'ye de bazı tuzluklar sızmış. Sen geleceksin milletten yetki alacaksın, milletin vekili olacaksın ama sonra biri sana emir, talimat verecek, sen de milletin emanetine ihanet edecek, partinden istifa edeceksin. Evet, bu yapılan düpedüz ihanettir. Bu yapılan en çok da millete ihanettir. Bir milletvekilinin emir ve talimat alacağı yegane merci millettir. Milletten değil, başka yerlerden, çete reislerinden, faiz lobilerinden, vaiz lobilerinden emir ve talimat alanlar apaçık bir ihanet içindedir.

AMAÇLARI ORTAYA ÇIKTI

(İnternette yayınlanan ses kayıtları) Bunların hedefi sadece istifa etmek, bölücülük yapmak değil, bunlar işte gördünüz nisan ayından sonra hükümet atayacaklarmış, bakan atayacaklarmış, kendilerine göre siyaseti dizayn edeceklermiş. Yolsuzluk ve rüşvet kılıfının altında işte bunların asıl çirkin gayeleri de buydu. Hükümetleri millet göreve getirir millet görevden alır. İşte bunlar türlü ayak oyunlarıyla, komplolarla, iftira ile hükümeti yıpratmak, kendi arzularına göre hükümet ve parti kurmak istediler. Geçti o günler. Türkiye'de hükümetleri artık

medya, sermaye kuramaz, yıkamaz. Türkiye'de hükümetleri uluslararası çetelerin maşası olmuş örgütler kuramaz, her ne yaparsa yapsınlar onlar da yıkamaz. Söz de karar da yetki de milletindir.

GELECEĞE YÜRÜYECEĞİZ

Artık bu ülkeyi kimse tutamayacak, yavaşlatamayacak, engelleyemeyecek. 11 yılda çok önemli sorunları çözdük, inşallah daha fazlasını çözeceğiz. Her kesimin sorunlarını çok daha hızlı çözüm yoluna koyacağız. 77 milyon bir olarak, birlikte, kardeş olarak geleceğe yürüyeceğiz. Sizleri makamınızdan, ırkınızdan, paranızdan, pulunuzdan dolayı değil, sadece bizi yaradan Allah sizleri de yarattığı için seviyoruz. İstanbul'dan ve Türkiye'nin tamamından bir kez daha yetki alarak, yeni Türkiye'yi kararlılıkla inşa edeceğiz.

Haşhaşi deyince rahatsız oluyorlar

17 Aralık darbe girişiminin bir başka hedefinin de çözüm süreci olduğunu belirten Erdoğan, 'Süreci sabote etmek için ellerinden geleni yaptılar. Bunu başarmak için de uluslararası şer odaklarıyla birlikte çalışmaktan çekinmediler. Güneydeki sevdikleri ülkenin maşalığını yapmakta en küçük bir tereddüt göstermediler' dedi. Başbakan, 'Bu örgütün istismar ettiği, ihlasla, samimiyetle hareket etmiş kardeşlerime sesleniyorum. Bunlar, Mavi Marmara'dan niye rahatsız oldular? Bunlar Suriye'ye yaptığımız insani yardımdan neden rahatsız? Bunlar bu ülkenin Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan neden rahatsız? Bunlar bizim Filistin'deki kardeşlerimize yaptığımız yardımdan niçin rahatsız? Bunlar, asırlardır komşumuz olan, 30 milyar dolar ticaret hacmimiz olan İran'a yaptığımız ziyaretten neden rahatsız? İşlerine gelmiyor. Bunlar, Halkbank'tan, İstanbul'daki küresel projelerden, büyüyen ekonomiden, güçlenen dış politikadan neden rahatsız? Bu soruları kendinize sorun. Güney'deki sevdikleri ülke var ya, işte öyle odaklara, öyle çevrelere çalıştıkları için bundan rahatsız. Ajan deyince, casus deyince çok rahatsız oluyorlar. Haşhaşi deyince çok rahatsız oluyorlar. Şu yapılanları neyle açıklayacaksınız? İhanetten, ajanlıktan, casusluktan başka kavram var mı bunları açıklayacak? Millet buna geçit vermedi, geçit vermeyecek. Biz bu süreci bir istiklal mücadelesi olarak tanımlarken boş yere söylemiyoruz' diye konuştu.

Hepsi ters tepecek

'17 Aralık darbe girişimi'nin hedeflerinden birinin de siyasette düzenleme yapmak olduğunu belirten Erdoğan, 'Bu amaçla CHP'yi çok çok önceden şekillendirmeye başladılar. Kaset komplosu yaparak bir genel başkanı görevden uzaklaştırdılar, bir başkasını göreve getirdiler. Şu anda da CHP üzerinde yine çok tehlikeli oyunlar oynuyorlar. Bu örgüt şu anda CHP'yi adeta parmağında oynatıyor. Örgütün emniyetteki, yargıdaki militanları darbe girişiminde bulunurken, şantaj kasetleri hazırlanırken, siyasette de başta CHP olmak üzere bazı partiler her zamanki gibi bu darbe girişimine payandalık yapıyorlar. Bu örgüt ile CHP, büyükşehirlerde AK Parti'yi güya yıpratmak için işbirliği yapıyorlar. Dikkat edin! CHP büyükşehirlerde kendi içinden aday çıkaramıyor. Yolsuzluktan attığını aday yapıyor, başka partilerden aday devşiriyor. Oyun çok büyük, tuzak çok büyük ama milletin feraseti bu tuzağı alt üst etti. Darbe sevdalıları 30 Mart'ta milletin darbesine maruz kalacak. Bir kez daha son sözü millet söyleyecek. Kirli ittifaklar bozuldu ve daha da bozulacak. Ananaslar, tespihler, tuzluklar göreceksiniz hepsi ters tepecek' dedi.

Şifreleri ananas, tesbih, tuzluk

Erdoğan, 'Bunların başka hesapları da vardı. Hükümete, partimize saldırırken aynı anda Türkiye ekonomisine saldırdılar. Faiz lobisiyle örgüt lobisi el ele verdiler, Türkiye ekonomisini sarsmak istediler. Moralleri bozarak, topluma karamsarlık pompalayarak, yatırımcıyı, üreticiyi, çalışanı, girişimciyi kandırmaya çalışarak, ekonominin çarklarını durdurmak istediler. Gazete, televizyon haberleriyle, yurt dışındaki işbirlikçi medyalarıyla Türkiye ekonomisini hedef aldılar' dedi. Bunların bazı işadamları ve işveren örgütleriyle ittifak yaptıklarını belirten Başbakan, 'Türkiye'nin iş ortamını, yatırım ortamını karalamak istediler. Şifre ne? Şifre: Ananas. Şifre: Tesbih. Kimlerin kimlerle iş tuttuğunu görüyor musunuz? Ananaslar, tesbihler geliyor gidiyor, maalesef benim 77 milyon vatandaşımın ekmeğine göz dikiliyor. Bu defa yanlış adrese gittiler. Sert kayaya çarptılar. Türkiye ekonomisi 2001 yılındaki ekonomi değil. Türkiye ekonomisi, 3-5 komplocunun darbe teşebbüsüyle sarsılmayacak, 3-5 gazete haberiyle, tuzu kuru sermayedarların açıklamasıyla savrulmayacak kadar büyük ve dirençlidir' diye konuştu.


10 yıl önce