|

Vali bombasına savcılık el attı

00:00 - 6/07/2012 Cuma
Güncelleme: 23:39 - 5/07/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Vali bombasına savcılık el attı
Vali bombasına savcılık el attı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, “1995 yılında üniversitedeki odama vali bomba koydurdu” açıklaması Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ni harekete geçirdi. Başsavcı Vekilliği, 1995 yılındaki dosyayı raftan indirerek incelemeye aldı.

Çelik, Konya'da “1995'te üniversitemdeki odama bomba konuldu. Dönemin emniyet müdürü, bana, 'Sayın hocam odanıza bombayı vali koydurdu' dedi” şeklinde açıklama yapmıştı. Dönemin Emniyet Müdürü İsmail Karaman ile dönemin Valisi Mahmut Yılbaş ise iddiayı yalanlamışlardı. Ancak Çelik'in sözlerini ihbar olarak kabul eden Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, harekete geçti. İlk olarak, olayla ilgili soruşturma dosyasını inceleyen Başsavcı Vekilliği, olayla ilgili faillerin bulunmadığı gerekçesi ile dava açılmadığını belirledi. Başsavcıvekili Halil Yılar, faili bulunamadığı için yıllardır rafta bekletilen soruşturma dosyasını, raftan indirerek incelemeye aldı.

İFADELERİ ALINACAK

Yılar, soruşturmanın genişletilmesi için Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Canavcı'yı görevlendirdi. Savcı Canavcı'nın, dosyayı inceledikten sonra iddia sahibi ve suçlanan kişilerin ifadelerini alması bekleniyor. Ayrıca, dosya kapsamında olay yeri inceleme tutanaklarında imzası bulunan kamu görevlilerinin de tanık olarak gösterilebilecekleri belirtildi.



12 yıl önce