|

Vatandaş imdat kolunu çekiyor twitler başlıyor

Başbakan Erdoğan, Marmaray'da ilk gün yaşanan rötarlarla ilgili "Birileri imdat frenini çekiyor. Medya hazırlıklı, geliyor çekiyor, tweet'ler başlıyor. Böyle bir mantık olabilir mi?'' dedi.

Aa
00:00 - 31/10/2013 Perşembe
Güncelleme: 23:56 - 30/10/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Vatandaş imdat kolunu çekiyor twitler başlıyor
Vatandaş imdat kolunu çekiyor twitler başlıyor

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, Marmaray'da dün meydana gelen sıkıntılara değindi. Erdoğan, 'Bakın dünden (önceki gün) bu yana 15 gün süreyle dedik ki Marmaray ücretsiz çalışacak. Şimdi vatandaş tabi bir Ayrılıkçeşme'den biniyor, Kazlıçeşme'ye gidiyor. Kazlıçeşme'den biniyor, Ayrılıkçeşme'ye dönüyor. Fakat birileri yine aynı şekilde daha ilk günden, bakıyorsunuz oradaki hassas çekilmemesi gereken imdat freni var. Onu çekiyor, tabi orada ister istemez maalesef Marmaray'da bir sıkıntı meydana geliyor. Hemen medya hazırlıklılar. Arkadan gelip çekimini yapıyor. Sonra hemen tweetler başlıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Yani kimin neyi merak ettiğini anlamak bakımından ne için çalıştıklarını anlatmak bakımından çok önemli. Fakat isteseler de istemeseler de millet istikametini bulmuş' dedi.

İÇTÜZÜKTE MANİ YOK

Erdoğan, şöyle konuştu:

'Başörtüsü nasıl siyasi simge olabilir? Başörtüsü bizim dinimizin gereklerinden birisidir fakat cehalet çok kötü bir şey. Dinimizin böyle bir emrinin olduğunu bilmeyecek kadar cahiller. Parlamento'da, içtüzükte buna mani yok. Bu kardeşlerimizin bu konudaki kararlarıyla ilgili herkesin saygı duyması gerekir. Bunlar 657'ye tabi memur da değil, millet tarafından seçilmiş, temsilcisidir.'

Ben ne söylüyorum o ne diyor

Başbakan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun önceki gün kendisine yönelik sözlerine de yanıt verdi. 'Böyle ahlak dışı bir yaklaşım olabilir mi?' diye soran Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

'Cumhuriyetçi olmak bu ülkenin başbakanına küfür etmek midir? Hakaret etmek midir? Çok enteresan. Ben İstanbul'da başbakanlık ofisine gelirken, oradaki Beşiktaş iskelesinden Kadıköy'den gelen vatandaşlarımız geçiyor. Her türlü giyim içerisinde olan var. Tasvip ederim etmem. Her birine saygı duyduğumu söylüyorum. Diyor ki 'Oradan geçen bayanları dikizliyor' diyor. Yahu böyle bir, yani böyle bir ahlak dışı yaklaşım olabilir mi? Böyle bir ifade olabilir mi? Ben ne söylüyorum o ne söylüyor.'


10 yıl önce