|

Vekiller Meclis'te yumruklaştı

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral ile CHP Genel Başkan Yardımcısı, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan yumruklaştı.

Aa
00:00 - 23/01/2014 Perşembe
Güncelleme: 16:35 - 23/01/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Vekiller Meclis'te yumruklaştı
Vekiller Meclis'te yumruklaştı

BDP'nin, Danışma Kurulu'nda anlaşma sağlanamadığından, seçim ve partiler rejiminin yol açtığı sorunlarının araştırılmasına ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisinin ele alındığı Genel Kurul'da kavga çıktı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, önerinin aleyhinde yaptığı konuşmanın ardından kürsüden ayrıldı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin de aralarında bulunduğu bazı CHP'li milletvekilleri ayağa kalkarak, sataşma olduğu gerekçesiyle söz istedi.

Bunun üzerine AK Parti'li ve CHP'li milletvekilleri birbirlerine karşılıklı laf attı. Bu sırada, Tezcan ile birbirlerine laf atan AK Parti'li Saral, oturduğu yerden ayağa kalkarak, CHP sıralarına doğru yöneldi ve CHP sıralarının önünde Tezcan'a yumruk savurdu. CHP'li Tezcan da gözlüğünü çıkararak, Saral'a karşılık vermeye çalıştı.

Yumruklaşmayı araya giren milletvekilleri durdurdu. AK Parti'li milletvekilleri Saral'ı olay yerinden uzaklaştırdı.

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut birleşime ara verdi. Arada da gerginlik devam etti. Bu sırada Tezcan, dışarı çıkartılarak revire götürüldü, ardından da ambulansla hastaneye kaldırıldı.

CHP'li milletvekilleri, daha sonra topluca Genel Kurul Salonu'ndan ayrıldı.

10 yıl önce