|

Yalçın Topçu BBP üyeliğinden istifa etti

Yalçın Topçu, kurucularından olduğu ve 2009-2011 yılları arasında genel başkanlığı yaptığı BBP üyeliğinden istifa etti. Topçu'nun gerekçesi, 17 Aralık darbe girişimi sonrasında BBP'nin sergilediği tavır. Topçu, "Milleti esas alan anlayışın hiçe sayıldığı bir siyaset biçimini tasvip etmiyorum" dedi.

Ersin Çelik
00:00 - 3/02/2014 Pazartesi
Güncelleme: 18:57 - 3/02/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Yalçın Topçu BBP üyeliğinden istifa etti
Yalçın Topçu BBP üyeliğinden istifa etti

Yalçın Topçu istifasını şu sözlerle duyurdu:

"Kuruluşundan bu yana çatısı altında bulunduğum partimde, Parti Kurucusu, kurucu Ankara İl Başkanlığı, Başkanlık Divanı Üyeliği, Genel Sekreterlik ve Genel Başkanlık görevlerinde bulundum.

Aldığım, atandığım ve seçildiğim her görevde partimin ve davamın emrinde yoğun gayret gösterdiğimi düşünüyorum. Siyasetimi ilkeler üzerinden, devletin ve milletin bekasını önceleyen bir anlayışla devam ettirdim.

Kamuoyunun bildiği gibi 12 Haziran 2011 genel seçimleri öncesi "şayet yüzde 10 oy alamazsam genel başkanlık görevinden istifa ederim" diye deklare ederek seçim sonuçlarının açıklandığı gece; ilkelerime, partime ve de milletime olan sorumluluğun gereğini yerine getirerek istifa ettim. İstifa etmenin de bir erdem olduğuna vurgu yapmaya çalıştım.

Bugün gelinen siyasi atmosferde milli irade ve demokratik usullerin rafa kaldırıldığı, herkesin bel altı vuruş yaptığı bir ilkesizlik ortamını büyük bir hayal kırıklığı ve üzüntü içinde takip ediyorum.

Özellikle son zamanlarda vefanın, dostluğun devleti ebed, milleti esas alan anlayışın hiçe sayıldığı bir siyaset biçimini de tasvip etmiyorum. Bu sebeplerle Büyük Birlik Partisi yönetimi ile siyasi birlikteliğimin sona erdiğini beyan ediyor, Büyük Birlik Partisi üyeliğinden istifa ediyorum. Kamuoyunun ilgisi ve takdirine arz ederim."

"Başka bir partiye katılmayacağım"

Öte yandan yenisafak.com.tr'ye konuşan Yalçın Topçu, başka bir partiye katılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını, hakkında ortaya atılan ve atılacak iddiaların gerçek dışı olduğunu da kaydetti.

10 yıl önce