|

Yeğeni gül lokumu dağıttı

Cihan
00:00 - 28/08/2007 Salı
Güncelleme: 17:13 - 28/08/2007 Salı
Yeni Şafak
Yeğeni gül lokumu dağıttı
Yeğeni gül lokumu dağıttı

AK Parti'nin adayı Abdullah Gül'ün TBMM'de yapılan oylamanın üçüncü turunda cumhurbaşkanı seçilmesi akrabaları tarafından da sevinçle karşılandı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mecliste tebrikleri kabul ederken, Antalya'da yaşayan akrabaları ise 'gül lokumu' dağıtarak başarıyı kutladı. Gül'ün Antalya'da yaşayan amcası Ömer Gül, "Türkiye'nin sıkıntısı bitti. Artık yeni bir dönem başlıyor. Biz de akrabaları olarak çok sevinçliyiz. Tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağına inanıyorum." dedi.

Mecliste yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini televizyon başında dikkatle izleyen Gül, yeğeninin isminin okunması üzerine heyecanlanarak duygulandı. Yeğeni ile aralarında 5 yaş fark olduğunu ve yaşamlarının büyük bir bölümünü beraber geçirdiklerini anlatan Gül, "Kimsenin kaygı duymasına gerek yok. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in aksine milletle bütünleşmiş, kucaklaşmış tarafsız bir cumhurbaşkanı olacak. Zaten şimdiden herkesle kucaklaşmıştı." diye konuştu.

Amca Gül, Çankaya'nın yeni sahibi yeğeninden 81 vilayeti ziyaret ederek vatandaşlarla görüşmesin istiyor. Birtakım kurumların yeğeninden kuşku duyduğunun hatırlatılması üzerine ise, "Zaman her şeyi gösterecek, öyle düşünenler yanılacaktır." dedi.

Ömer Gül, yeğenin hükümetle ve muhalefetle uyum içinde çalışacağına ve Türkiye'nin önünü açacağına inandığını sözlerine ekledi.

17 yıl önce