|

Yenilenmeye ihtiyaç var

Aa
00:00 - 20/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:15 - 20/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Yenilenmeye ihtiyaç var
Yenilenmeye ihtiyaç var

CHP''de yaklaşan kurultay öncesi eski ve yeni milletvekilleri de açıklamalarıyla saflarını netleştiriyor. Sakarya Milletvekili Özkoç, Çanakkale Milletvekili Sarıbaş, Kılıçdaroğlu''na desteğini açıklarken, eski vekil Seyhan, ''CHP''de yenilenmeye ihtiyaç var'' dedi. CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, ''Genel başkanımızın arkasındayız, kendisini destekliyoruz. Muharrem İnce''den başka aday çıkacağını sanmıyorum. Kurultaydan güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum'' dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ise ''Herkes aday olabilir tabii. Ama ben Kılıçdaroğlu''nu destekliyorum'' diye konuştu. CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner de 5-6 Eylül''de yapılacak kurultayla ilgili tüzük değişikliğine gidilebileceğini söyledi. Öner, ''Yönetim tüzüğün aksayan yönlerini saptarsa değişiklik ihtiyacı duyabilir'' dedi.

İNSANLAR UMUTSUZ

CHP''nin yola yeni bir yapılanmayla devam edebileceğini söyleyen eski CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan da ''CHP''de hem yenilenmeye hem de yeni bir söyleme ihtiyaç var. Yeni bir anlayışla partinin seçime girmesi lazım. İnsanların büyük bir çoğunluğu 2015''te CHP''nin iktidar olacağı konusunda umutsuz. Muharrem İnce, Emine Ülker Tarhan ve Feyzioğlu gibi isimler, CHP''yi taşıyabilir. Fakat bu genel merkez yapısının CHP''yi taşıyamayacağı açıktır'' dedi.

Kurultay mesajı Twitter''dan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, resmi Twitter hesabı aracılığıyla, 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak 18. Olağanüstü Kurultay''a yönelik değerlendirmeler yaptı. Kılıçdaroğlu, CHP''nin ''her kesimin demokratik hakkını savunan, uzlaşıcı, yeni bir siyasal anlayışla yeniden, gerçek anlamda halkın partisi olma yolunda'' olduğunu bildirdi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: ''CHP olarak aldığımız kurultay kararı, ayrışmayı değil, uzlaşmayı ve birlikte daha güçlü olmayı hedeflemektedir. Halkımız, siyasetteki kilitlenmeyi aşan, duvarları ortadan kaldıran yeni bir vizyon bekliyor. Halkın partisi halkın sesine kulak verecektir.''


10 yıl önce