|

Yumruk önlemi

Kezban Bülbül
00:00 - 16/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:23 - 15/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Yumruk önlemi
Yumruk önlemi

TBMM''de geçen salı günü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu''na yapılan yumruklu saldırının ardından dün siyasi partilerin grup toplantıları öncesi Meclis''te yoğun güvenlik önlemleri alındı.

MHP ve BDP''nin kullandığı salon ile CHP''nin kullandığı salonun girişlerinin bulunduğu ve geçen hafta saldırının yapıldığı koridordan, sadece genel başkanlar ve milletvekillerinin geçişine izin verildi. Bu koridorda bulunan koltuklar kaldırılarak, geçiş alanı genişletildi. Kulis koridoruna güvenlik şeritleri çekildi. Başbakan Tayyip Erdoğan''ın grup toplantısına giriş yapmak üzere geldiği kulisten, grup toplantı salonuna kadar olan bölümde koridor şeklinde kırmızı şerit çekildi.

ZİYARETÇİLER ARANDI

Grup toplantıları öncesinde ziyaretçiler Meclis''e alınırken yapılan aramalar daha sıkı tutulurken, bu nedenle ziyaretçi girişlerinde sıralar oluştu.

Ziyaretçiler grup toplantısının yapılacağı kulislere alınmadı. Özellikle CHP grup toplantısı öncesinde salonun girişindeki koridora milletvekilleri, gazeteciler ve görevliler dışında kimse alınmadı. Grup toplantılarına katılacak ziyaretçiler milletvekillerinden randevulu olarak Meclis''e alınırken, grup salonlarına girişlerine de danışman ve görevliler eşliğinde izin verildi.


10 yıl önce