|

Yunan Bakan Türkiye'ye verilen nota için konuştu

Cihan
00:00 - 21/02/2013 Perşembe
Güncelleme: 22:33 - 21/02/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Yunan Bakan Türkiye'ye verilen nota için konuştu
Yunan Bakan Türkiye'ye verilen nota için konuştu

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopoulos, Türkiye''nin Yunanistan kıta sahanlığı içerisinde kalan bölgelerde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı''na (TPAO) petrol araştırma izni vermesini Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde nota vererek protesto ettiklerini söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopoulos, New York'ta bugün Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile bir araya geldikten sonra açıklamalarda bulundu. Avramopulos, Türkiye''nin Yunanistan kıta sahanlığı içerisinde kalan alanlarda petrol aramalarına izin verdiği gerekçesiyle BM''ye verdikleri notaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Avramopulos, Yunanistan''ın Temmuz 2012''de Türkiye''nin kendi kıta sahanlığı içerisinde araştırma yapma iznini TPAO''a vermesine dair nota verdiklerini hatırlattı.

Yunanistan''ın itirazından sonra Türkiye''nin ilgili izni iptal etmediğini ancak araştırmalara da başlanmadığına belirten Avramopulos, gelecekte de Türkiye''nin bu yönde adım atmayacağına inanmak istediklerini söyledi. Avramopulos, bir sonraki adım olarak BM nezdinde nota verdiklerini ve Deniz Hukuku anlaşmasından kaynaklanan haklarının güçlendirildiğini söyledi.

Yunan Dışişleri Bakanı Avramopulos, adaların da kıta sahanlığı bulunduğunu ve Türkiye''nin araştırma izni verdiği bölgelerin Yunan kıta sahanlığı içerine düştüğünü savundu.

Ege ve Akdeniz hattında Türkiye ve Yunanistan arasında son dönemde ivme kazanan petrol ve doğalgaz aramalarına ilişkin restleşmenin nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor.


11 yıl önce