|

Zalimle dostluk söz konusu olamaz

Aa
00:00 - 14/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 03:07 - 14/04/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Zalimle dostluk söz konusu olamaz
Zalimle dostluk söz konusu olamaz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye'de yaşananlarla ilgili olarak, 'Ne oldu da bu işler bozuldu? Hiç başka bir şey düşünmeye gerek yok. Biz 7-8 senedir Suriye ile bu ilişkilerimizi en üst düzeyde ve dostça götürürken günde bin kişi ölmüyordu' dedi. Şu ana kadar 20 bin kişinin katledildiğini belirten Arınç, 'Bir kandil gecesinde 345 kişi, 4-5 tane şehir kuşatılarak tanklarla bombalandıktan sonra iş orada bitmiştir. Bizim dostluğumuz, Suriye halkı iledir. Yönetimi ile olan ilişkimiz resmi ilişkidir. Biz onlarla iyi iken onlar insan öldürmüyordu. Şimdi öldürüyorlar. O zaman zalimle dostluğumuz söz konusu olamaz' diye konuştu. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Türkiye diplomasi alanında yapacaklarını yapmaya çalışıyor. Ama bir taraftan da Suriye'deki halka insani yardımda bulunmayı da insanlık vazifesi olarak biliyor. Bugün 24 bine yaklaşan mülteci sayısıyla, aynı zamanda açılan koridorlardan insani yardımları Türkiye tek başına omuzluyor. Böyle büyük bir millete de bu yakışır zaten.'

BİR ŞEYTANİ EL İŞİN İÇİNE GİRDİ

İran'ın, Irak'taki yönetimin, Rusya ve Çin'in tavrına bakıldığında işin daha da karmaşık olduğunu vurgulayan Arınç, 'Şimdi bu kara bulutlar dağılacak, inşallah umarım ki mazlum Suriye halkı da özgürlüğüne kavuşacak. 'Sıfır sorun' politikasında başarılı olduk. Ama bir şeytani el işin içerisine girdi ve Suriye'de büyüyü bozdular. Gene de diplomasiyle bu işlerin çözüleceği ümidindeyiz' dedi.



12 yıl önce