|

Anlattığı mülteci hikayesi duygulandırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önce Başbakan Davutoğlu'nu sonra da kurtarılan vatandaşları kabul etti. Erdoğan operasyon için yetkililere teşekkür etti. Bu operasyonun Türkiye'nin büyüklüğünü gösterdiğini vurgulayan Erdoğan bazı kesimleri de eleştirdi. Erdoğan'ın anlattığı mülteci hikayesi ise duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 21/09/2014 Pazar
Güncelleme: 12:26 - 21/09/2014 Pazar
Yeni Şafak
Anlattığı mülteci hikayesi duygulandırdı
Anlattığı mülteci hikayesi duygulandırdı

Musul'da 101 gün önce IŞİD örgütü tarafından kaçırılan diplomatlar, Türk istihbaratının operasyonuyla kurtarıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul etti.

Çankaya Köşkü'ndeki kabul basına kapalı olarak gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin ardından Musul Başkonsolosluğu personeli ve ailelerini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çankaya Köşkü'nde Türkiye'ye dönen Musul konsolosluk görevlilerine hitap etti. Erdoğan konuşmasında bahsettiği mülteci hikayesi ise duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Erdoğan "Suriyeli bir çocuk arabanın altında kalmış İstanbul'da. Hastaneye götürülüp ailesine haber veriliyor. Zabıt tutulacak baba, "Şikayetçi değiliz Erdoğan bize ülkesinin kapılarını açtı. Çocuğum ölse de şikayetçi olmayacağım" diyor. Böyle kardeşlerimiz de var tam tersi olanlar da ama biz bardağın dolu tarafına bakacağız. Ve yardımlarımıza devam edeceğim" dedi.


10 yıl önce