|

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama

Türkiye, İsrail'in Batı Şeria'da Filistin köylerine ait geniş bir araziye yeni yasadışı yerleşim faaliyetlerinde bulunmak üzere el koyma kararını kınadı.

Aa
00:00 - 1/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:34 - 1/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Batı Şeria'da Filistin köylerine ait geniş bir araziye yeni yasadışı yerleşim faaliyetlerinde bulunmak üzere el koyma kararının kınandığı belirtilerek, "İsrail'in Batı Şeria'da son 30 yıldaki en büyük ölçekli araziye el koyma girişimi olduğu anlaşılan sözkonusu karar, bu ülkenin işgal altındaki Filistin topraklarındaki uluslararası hukuka aykırı uygulamalarını bir kez daha gözler önüne sermiştir" denildi.

Söz konusu kararın İsrail ile Filistin arasında uzun çabalar sonucunda sağlanan ateşkes ortamına olumsuz yansımaları olabileceğine de işaret edilen açıklamada, "kalıcı barış ve iki devletli çözüm zeminini tahrip edebilecek adımlardan kaçınılmasının elzem olduğu" vurgulandı.

Açıkalamda, "Bu çerçevede, İsrail'in uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerine riayet ederek bu karardan vazgeçmesini bekliyoruz" ifadesi yer aldı.

10 yıl önce