|

Diyanet Başbakana bağlandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu 62. Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu'nu topladı. Başbakan yardımcılarının görev tanımlamalarının yeniden yapıldığı yeni kabinede, çözüm süreci doğrudan Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yürütülecek. Diyanet İşleri Başkanlığı da Başbakanlık'a bağlandı.

İlhan Toprak
00:00 - 2/09/2014 Salı
Güncelleme: 00:14 - 2/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Diyanet Başbakana bağlandı
Diyanet Başbakana bağlandı

62. Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu toplantısından sürpriz görev tanımları çıktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, Başbakan Yardımcılarının yeni görev tanımlarını da belirledi. Buna göre Yalçın Akdoğan'ın yürüteceği düşünülen çözüm sürecini, Başbakan Ahmet Davutoğlu, doğrudan kendisi devraldı. Sürecin koordinasyonu ise Bülent Arınç'a verildi. Dağılımdaki en önemli sürprizlerden biri, önceden Başbakan Yardımcılığı'na bağlı olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Başbakanlık'a bağlanması oldu.

KGM İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDA

Çözüm Sürecinin sekreteryası, koordinasyonu gibi önemli görevleri yürüten Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı ise yeniden İçişleri Bakanlığına bağlandı. Bundan böyle çözüm sürecine İçişleri Bakanı Efkan Ala'da önemli katkılar sunacak.

BAKANLAR KURULU HER HAFTA TOPLANACAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu 62. Hükümet, çalışmalara hızlı başladı. Kabine cumartesi günü yapılacak güven oylamasından sonra fiilen çalışmalarına başlayacak. Davutoğlu'nun bir diğer getirdiği yenilik ise 2 haftada bir toplanan Bakanlar Kurulu 62. Hükümet ile birlikte her hafta toplanacak. Davutoğlu güvenoyu aldıktan 2 gün sonra yani 8 Eylül'de yeni hükümetin 2. Bakanlar Kurulu toplantısını yapacak.

BÜLENT ARINÇ'A YENİ GÖREV

Hükümet Sözcülüğü görevine devam edecek olan Bülent Arınç'a; Danıştay ile ilişkiler, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması, Bakanlar Kurulu'nda kabulü halinde bu tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi, İnsan haklarıyla ilgili kurullar ve insan haklarıyla ilgili konularda koordinasyon, Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri görevleri de verildi. Arınç'a ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu da bağlandı.

TRT, AA VE RTÜK AKDOĞAN'A BAĞLANDI

TBMM ile ilişkiler ve kamu diplomasiyle ilgili işlerin yürütülmesi gibi görevler verilen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a bağlı ve ilgili kurum ve kuruluşlar ise şöyle: Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, TRT Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK).

Babacan devam

Önceki hükümetlerde olduğu gibi, ekonomik konularda genel koordinasyon görevi verilen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a bağlı kurum ve kuruluşlar ise şunlar: Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Kalkınma Bankası, İhracat Kredi Bankası, Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu.

Medeniyetler İttifak Projesi'nin yürütülmesi görevi verilen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'a bağlı kurum ve kuruluşlar da Şu şekilde sıralandı: Atatürk Kültür Dil Tarih ve Yüksek Kurumu, Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı.


10 yıl önce