|

Elvan: Türkiye'ye artık kimsenin gücü yetmez

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kahramanmaraş''ta katıldığı çalıştay toplantısında, ''Türkiye''ye artık kimsenin gücü yetmez'' dedi. Yapılan yatırımlarla hızlı bant internet kullanıcısının 40 milyona ulaştığını belirten Bakan Elvan, bilişim sektöründe hızlı bir büyüme olduğuna dikkat çekti.

İha
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 17:47 - 17/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Elvan: Türkiye'ye artık kimsenin gücü yetmez
Elvan: Türkiye'ye artık kimsenin gücü yetmez

''Ulaştırma Çalıştayı'' için Kahramanmaraş'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, sorunları dinledi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş milletvekilleri Dr. Sıtkı Güvenç, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ve bazı kurum genel müdürlerinin yer aldığı Ulaştırma Çalıştayı'nda, Kahramanmaraş''ın sorunları görüşüldü.

Çalıştay, Bakan Elvan''ın Kahramanmaraş genelinde yaşanan sorunları dinleyip tek tek not almasıyla başladı.

Soru alışverişinden sonra açıklama yapan Bakan Elvan, bölünmüş yollarla birlikte yılda 11 milyar lira tasarruf sağlandığını belirterek, ''Karayolunda yol hatasından dolayı oluşan kaza oranı yüzde bir. Bugün bir aracın ortalama hızı 80 kilometreye çıktı, bir yakıt tasarrufu sağlıyorsunuz, iş gücünden tasarruf sağlıyorsunuz. Yakıt ve iş gücünde sağlamış olduğunuz tasarruf miktarı tam 11 milyar lira. Bölünmüş yollarımızın oranı arttıkça, demir yolu oranı arttıkça bu rakamlar daha da düşecek. Türkiye''ye artık kimsenin gücü yetmez'' diye konuştu.

''HER İLİMİZİN DENİZE DEMİR YOLU İLE ULAŞMASINI İSTİYORUZ''

Konuşmasının devamında demir yolunun önemine değinen Bakan Elvan, ''Kahramanmaraş için çok önemli olan hızlı tren meselesi var. Biz istiyoruz ki, her ilimiz denize demir yoluyla ulaşsın. Çünkü taşımacılık maliyetleri karayollarında oldukça yüksek biz bu maliyetleri aşağı çekmek istiyoruz. Şirketlerimizin rekabet gücünü artırmak istiyoruz. Bu nedenle tüm bölgelerde doğuyu-batıya, kuzeyi-güneye, hızlı tren hatlarıyla bağlamak istiyoruz. İzmir''den çıkan bir tren Habur''a kadar ulaşsın istiyoruz. Hızlı trenlerde yolcuyla beraber taşımacılık da yapılacak. Kahramanmaraş''a da hızlı tren gelecek bundan kimsenin kaygısı olmasın. Bizden önceki 12 yıllık dönemde ulaştırmadaki yatırım tutarı 85 milyondur. Karayolları Genel Müdürlüğü olarak yılda biz 13 milyar liralık karayolu yatırımı yapıyoruz. Her ilimizin denize demir yolu ile ulaşmasını istiyoruz'' dedi.

Yapılan yatırımlarla hızlı bant internet kullanıcısının 40 milyona ulaştığını belirten Bakan Elvan, bilişim sektöründe hızlı bir büyüme olduğuna dikkat çekti. Elvan, ''Türkiye''de 2002 yılında hızlı bant internet kullanan kişi sayısı 20 bindi. Biz birçok Afrika ülkesinden daha kötü durumdaydık. Bugünkü kullanıcı sayımız 40 milyona dayandı. Şu anda 38,5 milyon bir ay sonra belki 40 milyon olacak. En ücra köşedeki köyümüze dahi interneti ve mobil telefonu götürüyoruz'' ifadelerini kullandı.

Torba yasada iki değişiklik hakkında açıklama yapan Bakan Elvan, ''En son torba yasada 2 deşiklik var. Birincisi trafik bilgisine yönelik ikincisi ulusal güvenliği ilgilendiren hadiselere yönelik yapmış olduğumuz iki düzenleme var. Yapılan her iki düzenleme de hem Avrupa Birliği'nin direktiflerine, hem Avrupa İnsan Hakları Beyannamesi'ne, hem Avrupa Konseyi'nin aldığı kararlara uygundur. Bu konuda bir algı yönetimi yapılmaya çalışılıyor, bilinçsiz bir şekilde sadece Telekomünikasyon Başkanlığımızda değil Türkiye''ye yönelik bir algı yönetimi yapılmaya çalışılıyor. Biz telekomünikasyon alanında yapılan çalışmalarda her şeyimizle şeffafız, gayet açığız'' diye konuştu.

Son zamanlarda IŞİD terör örgütünün internet üzerinden bazı haber sitelerinde yayın yaptığı sorusuna Bakan Elvan, ''Ulusal güvenliği ilgilendiren bir husus varsa Telekomünikasyon İletişim Başkanlığımızın siteyi hemen kapatıp ama 24 saat içerisinde mahkemeye başvurma zorunluluğu var. 48 saat içerisinde de mahkeme karar vermek durumunda, mahkemenin kararını ise Telekomünikasyon Başkanlığımız uygulamak durumunda'' dedi.

Çalıştayın ardından Bakan Elvan ve beraberindeki heyet, Kahramanmaraş-Göksun karayolu üzerinde yapımı devam eden yol ve tünel çalışmaları yerinde inceledi.

10 yıl önce
default-profile-img