|

HDP'den Yüksekova'da misilleme yapıldı iması

HDP Yüksekova'da 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Yaşananlardan dolayı üzgün ve kaygılıyız. Çünkü Türkiye'de yeniden çatışmaların yaşanacağı, canlarımızın yitirileceği, evlere ateşin düşeceği bir döneme doğru yaklaşıldığını hissediyoruz"

Aa
00:00 - 25/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:39 - 25/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
HDP'den Yüksekova'da misilleme yapıldı iması
HDP'den Yüksekova'da misilleme yapıldı iması

HDP, "Kalıcı bir barış için, herkesi çözüm sürecine katkı sunmaya ve sürecin gerekliliklerini hızla yerine getirerek sorunların çözümüne odaklanmaya, herkesi yeniden çatışma ortamına zemin sunan tutumlardan kaçınmaya davet ediyoruz" görüşünü ifade etti.

HDP Merkez Yürütme Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Yüksekova'da 3 askerin şehit edilmesine ilişkin, "Bu gelişmeler bizim için büyük bir üzüntü ve kaygı konusudur" değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yaşananlardan dolayı üzgün ve kaygılıyız. Çünkü Türkiye'de yeniden çatışmaların yaşanacağı, canlarımızın yitirileceği, evlere ateşin düşeceği bir döneme doğru yaklaşıldığını hissediyoruz. Kaygılıyız çünkü bu gelişmelerin Ortadoğu'nun bugünkü durumunda Türkiye'yi son derece tehlikeli bir ortama doğru sürükleyeceğini biliyoruz. Bu toprakların en kadim meselelerinden birini çözmek için daha fazla beklenmemelidir. Kalıcı bir barış için herkesi çözüm sürecine katkı sunmaya ve sürecin gerekliliklerini hızla yerine getirerek sorunların çözümüne odaklanmaya, herkesi yeniden çatışma ortamına zemin sunan tutumlardan kaçınmaya davet ediyoruz. İnanıyoruz ki doğru ve gerekli adımlar atıldığında, kalıcı barışın sağlanması çok yakın bir gelecekte mümkün olabilir. Halkların Demokratik Partisi olarak yaşanan bu acıların tekrarlanmamasını temenni ediyor, yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine başsağlığı ve yakınlarına sabır diliyoruz."

9 yıl önce
default-profile-img