|

Yaşlı nüfus artıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, ''Doğurganlığın azalması, daha iyi hayat şartlarının oluşması ile birlikte Türkiye''de yaşlı nüfusumuz giderek artıyor. Ancak Bakanlık olarak biz bu durumu sorun alanı olarak görmüyoruz'' dedi.

İha
00:00 - 1/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 12:53 - 1/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Yaşlı nüfus artıyor
Yaşlı nüfus artıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle Yaşlılık Platformu işbirliği ile düzenlenen ''Farklı Yönleriyle Yaşlılığa Bakış'' konferansına katıldı. 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi''nde düzenlenen konferans öncesinde Bakan İslam, yaşlılar ile tek tek selamlaştı. Yaşlılar ise Bakan İslam''a sorunlarını iletti.

Konferansta konuşma yapan İslam, ''İnancımız bize büyüklerimizin evlerimizin bereket kaynağı olduğunu söylüyor. Dinimiz, kültürümüz, medeniyetimiz yaşlılığı bilgelikle eş tutuyor. Aksakallı ihtiyarlarımız bizim toplumumuzda her zaman hürmetle karşılanıyor'' diye konuştu.

Ülkemizde 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusa oranının 2013 yılı sonu itibariyle yüzde 7,7 olduğuna dikkat çeken Bakan İslam, şöyle devam etti:

''Bu oran 2023 yılında tahminen yüzde 10,2 olacak. 2050 yılında ise yüzde 21''e ulaşacak. Doğurganlığın azalması, daha iyi hayat şartlarının oluşması ile birlikte Türkiye''de yaşlı nüfusumuz giderek artıyor. Ancak Bakanlık olarak biz bu durumu sorun alanı olarak görmüyoruz. Aksine iftihar edebileceğimiz bir takım görevlerin arttığını düşünüyoruz. Türkiye genelinde belediyelerimizin ve özel sektörün de hizmet verdiği huzur evlerini de hesaba kattığımızda kapasitemiz 26 binin üzerindedir. 329 huzurevi var ve bu kapasitenin yaklaşık 21 bini dolu durumdadır.''

9 yıl önce