|

10 bin hatim 100 bin dua

Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi'ni idrak için dün tüm İslam Alemi'nde eller semaya yöneldi, Allah'tan bu gecenin yüzü suyu hürmetine af ve mağfiret niyaz edildi. Esenler Belediyesi'nin düzenlediği kandil programında da 10 bin hatmin duası yapıldı, Peygamber Efendimiz için salavat-ı şerifler getirildi.

Sedat Özkömeç
00:00 - 15/08/2012 Çarşamba
Güncelleme: 00:32 - 15/08/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
10 bin hatim 100 bin dua
10 bin hatim 100 bin dua

Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in 'Bin aydan daha hayırlı' olduğu müjdesini verdiği Kadir Gecesi dün İslam Alemi'nde dualarla idrak edildi. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de camii ve mescitler dolup taşarken, milyonlarca Müslüman af ve mağfiret için Kur'an okudu, dualar etti. Ankara'da Alaaddin Camii ve Hacı Bayram Camii ile Yozgat'ta Çapanoğlu Büyük Camii, Isparta'da Mimar Sinan Camii ve Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Ulu Camii'de Kadir Gecesi münasebetiyle ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'ler ziyaretçi akınına uğradı. İstanbul'da başta Eyüp Sultan ve Süleymaniye Camii olmak üzere camiler Kadir Gecesi'nden feyz almak isteyen Müslümanlarla doldu taştı.

İstanbul'un Esenler ilçesi coşkunun zirve yaptığı noktalardan biri oldu. Türkiye'de ilk defa aynı anda 100 bin kişi ellerini semaya kaldırarak dua etti. 'Dualarda buluşuyoruz... 10 bin hatim, 100 bin dua' programında binlerce hatim, yüz binlerce salavat-ı şerife, tevhit ve tekbirler okunarak Allah'a yakarıldı. Saatler gece yarısını geçtikten sonra başlayan dua programında tüm yürekler, bereketi bol bu gecenin ruhani ikliminde, huşu içinde bir kez daha dünya barışı için, mazlumlar için, özellikle son dönemde sadece Müslüman oldukları için katledilen Arakanlı Müslümanlar ve İslam coğrafyasının yetim kalmış ülkeleri için ellerini açıp Allah'a yalvardı. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, en hassas duygu olan maneviyat ikliminde buluşmanın Esenler adına çok önemli olduğunu vurguladı.

KALBİMİZİ AÇALIM

Başakşehir Sular Vadisi platformundaki programa konuk olan stanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran "Müslümanlar peygamberler arasında iman bakımından ayırım yapmazlar. Allah ayetleri okunduğu zaman duyduk ve itaat ettik derler. İslam, insanları ve medeniyetleri iyiye, doğruya, güzele doğru değiştirir' dedi.

İnsanların amellerinin hedefinin, Allah'ın rızasının kazanılması olduğunu söyleyen İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, 'Biz inananlar, öyle Müslümanlar olmalıyız ki Allah bizden razı gelmeli. Biz de kendi amellerimizden yana gönlümüz razı olmalıdır. Bu mübarek ay bunun için önemli bir fırsattır. Ramazan ayının bize sağladığı güzelliklere kalbimizi açalım' dedi.


Eller, rahmet yağmuruna açıldı

Allah'ın büyük ecirlere, mükâfata, sevaplara ve hayırlara vesile kıldığı bu ayın ve Kadir gecesinin önemini fırsat bilen Müslümanlar, ellerini mağfiret ve merhamet dilemek için semaya kaldırdı.'Bereketli, hayırlı, faydası bol, feyizli' anlamını taşıyan 'mübarek' sıfatıyla sıfatlanan ve İslâm dininin kıymet verdiği on geceden biri olan Kadir gecesi, vatandaşlar arasında sabrı, sevgiyi, hoşgörüyü ve yardımlaşmayı artırdı. Tarihi camilere akın eden İstanbullular, dünya ve ahiretini mamur etme şansını yakaladı. Caminin içinde yer bulamayan kadın, erkek, genç, yaşlı binlerce kişi avluya kilim sererek gecenin bereketinden yararlanmaya çalıştı. Kur'an-ı Kerim ziyafetinin ardından Süleymaniye Camii'nde ilahiler söylendi.



12 yıl önce