|

İftar çadırında 3 ABD'li diplomat

Cevat Zorba
00:00 - 31/07/2012 Salı
Güncelleme: 00:50 - 31/07/2012 Salı
Yeni Şafak
İftar çadırında  3 ABD'li diplomat
İftar çadırında 3 ABD'li diplomat

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon, Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği halk iftarına katıldı. İskele Meydanı'nda gerçekleştirilen iftarda, aralarında ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardione, ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Scott F. Kilner ve eşlerinin bulunduğu konukları, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan ağırladı.

İLK DEFA İFTAR ÇADIRINDAYIM

İftar yemeğinde kısa bir konuşma yapan konuk Bakan Yardımcısı Gordon, Üsküdar halkına, kendileriyle bir iftar sofrasına katılma şansı verdikleri için teşekkür ederek, 'Türkiye'de pek çok defa bulundum ama kültürünüzün bu harikulade boyutuna katılma olanağı bulamamıştım. Minnettarım' dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardione de, Üsküdar halkına sağlıklı ve müreffeh bir ramazan dileyerek, '11 ayın sultanı ramazan, tüm inanç sahipleri için hoşgörü, kardeşlik, cömertlik, eşitlik, hayırseverlik gibi evrensel değerlerin hatırlandığı ve teyit edildiği özel ve güzel bir zamandır' diye konuştu.

BİRLİKTE YEMEK DAĞITTILAR

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise Üsküdar'ın tarihi ve kültürel özelliğine dikkat çekerek, ilçenin vakıf geleneğinin başladığı yer olduğunu hatırlattı. Kara, üç semavi dinin ibadethanelerinin yan yana olduğu Üsküdar'da buluşulan iftar sofrasının da yüzyıllardır devam eden bu vakıf geleneğinin devamı olduğunu söyledi. Halk iftarında Gordon, Ricciardione, Kilner ve Kara iftar saatinde vatandaşlara yemek dağıttı.



12 yıl önce