|

Ramazan bereketi

Vatandaşa hizmet odaklı bir belediyecilik anlayışı çerçevesinde hareket eden Başakşehir Belediyesi, ilçedeki Ramazan programlarıyla on binlerce kişiye muhteşem bir manevi atmosfer yaşattı. İftardan sahura kadar gerçekleştirilen etkinlikler ilgiyle takip edildi. Birbirinden ünlü konukları ve on binlerce vatandaşı bir araya getiren 'Sokak İftarları' da etkinliklerin gözdesi oldu. Başakşehir Belediyesi'nin Ramazan programlarının en öne çıkan etkinliklerinden biri ünü ilçe sınırlarını aşan ve model olarak alınan 'Sokak İftarları'ydı. Ramazan ayının manevi atmosferi altında, birlik, beraberlik ve hoşgörü ile geçirmesi için hizmet veren Başakşehir Belediyesi, bu yıl da 13 mahallede kurduğu sokak iftarlarıyla vatandaşları aynı sofrada buluşturdu.

00:00 - 15/08/2012 Çarşamba
Güncelleme: 00:31 - 15/08/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Ramazan bereketi
Ramazan bereketi

Başakşehir Belediyesi'nin, birbirlerini tanımayan insanları aynı masada yer almalarını, tanışarak komşuluk ilişkilerini güçlendirmeyi amaçladığı sokak iftarlarına katılım bu yıl da yüksekti.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın ev sahipliğini yaptığı bu yılki sokak iftarlarına, başta Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı olmak üzere, sanatçılar, AK Parti İstanbul Milletvekilleri ile Serbest Güreş Türk Milli Takımı sporcuları da katıldı.

'KOMŞULAR BİRBİRİNİ TANIMALI'

'Senede bir defa komşuları aynı masada bir araya getirmek istedik' diyen Başakşehir Belediye Başkan Mevlüt Uysal, 'Belediyecilik anlayışımız halkımıza hizmet götürme ve onları mutlu etme felsefesi üzerine kurulu. Günümüzde gelişen iletim araçlarının tersine, insanlarımız arasındaki iletişim her geçen gün daha da azalmakta. İşte, belediye olarak bu negatif durumdan vatandaşlarımızı kurtarmak, birbirleriyle kuracakları iletişim için ilk adımın tarafımızdan atılmasını istedik. Kalabalıklar içinde yalnız kalan insanlarımıza yeni komşular dostluklar kazandırmak istiyoruz' diye konuştu. Sokak iftarları sayesinde aynı masaya oturan vatandaşlarımızın lokmalarını paylaştıklarına dikkat çeken Uysal, 'Ramazanın fonksiyonlarından birisi de insanları birleştirmedir. Empati kurarak, diğer kişileri düşünerek, ruhsal zenginliğimiz de güçleniyor' dedi.

ARAKAN'A DESTEK

Başakşehir'nin Sular Vadisi'nde düzenlediği sokak iftarı bir başka güzeL eyleme de ev sahipliği yaptı. Sokak iftarı sonrasında, Arakan'da yaşanan zulmü gözler önüne seren fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Ramazan ayı sonuna kadar açık kalacak sergiyi, Belediyenin düzenlediği 'Sokak İftarı' için ilçede bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal birlikte gezdi.


KOMŞULUK PROJESİ ÇOK KONUŞULACAK

Başakşehir Belediyesi sadece Ramazan ayında değil, diğer aylarda da bereketin paylaşılması için 'Komşu Hareketini' başlattı. Yeni proje ile bir apartman sokak ya da caddede komşuluk ilişkilerinin canlandırılması hedefleniyor. Hareketin bir proje olarak yürütüleceğini ifade eden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 'Komşularımızın, sokak iftarlarına benzer aile sofralarını, gerek Ramazan'da gerekse diğer aylarda da uygulamasını istiyoruz. 'Allah ne verdiyse' denilip, birlikte yenilip içilmesini, paylaşılmasını. herkesin gönlünden geldiği gibi mecburiyet olmadan paylaşmasını sağlam komşuluk temellerinin atılmasını istiyoruz' dedi.


İftara olimpiyat desteği

Ünü Başakşehir sınırlarını aşan sokak iftarlarına çok önemli isimler de katılıyor. Sular Vadisi'nde düzenlenen ve on binlerce kişiyi aynı sofrada buluşturan sokak iftarına, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Serbest Güreş Türk Milli Takımı sporcuları da katıldı. İftarda Bakan Yazıcı, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve vatandaşlar, güreş milli takımımıza destek verdiler. İftarda, Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Yakup Topuz ile birlikte, 3 kez dünya şampiyonu olan Ahmet Peker, Avrupa ve Dünya şampiyonu Ramazan Şahin, Dünya ve Avrupa 2'cisi Ferhat Balcı ile Avrupa şampiyonu Talha Algül ve İbrahim Bölükbaşı da yer aldı.



12 yıl önce