|

45 dakika öldü eşini ve çocuğunu unuttu

Bacağındaki pıhtı nedeniyle kalbi duran Ömer Durdu'nun kalbi, 45 dakikalık müdahalenin sonunda tekrar çalıştı. Ancak, yaşamının son beş yılı hafızasından silinerek uyandı

Aa
00:00 - 6/06/2008 vendredi
Güncelleme: 22:29 - 5/06/2008 jeudi
Yeni Şafak
45 dakika öldü eşini ve çocuğunu unuttu
45 dakika öldü eşini ve çocuğunu unuttu

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan 23 yaşındaki Ömer Durdu'nun bacağında bulunan kan pıhtısı akciğerine ulaşıp buradaki damarları tıkayınca, solunum ve kalp fonksiyonları durdu. Hastanenin önünde bayılan Durdu, yapılan 45 dakikalık müdahalenin ardından yaşama döndü, ancak yaşamının son 5 yılı hafızasından silindi. Durdu'nun doktoru Dr. Melike Kazancı Narin, "Hastamızın kalbi durmuştu, 45 dakika aralıksız müdahale ettik ve kalp ritmi geri geldi. Ancak solunumu geri gelmedi. Bacağındaki damar çocukluğundan beri tıkalıymış, buradaki pıhtı akciğerine ulaşarak, buradaki damarı tıkamış. Hemen damar içi tedaviye başladık" dedi. Olayın hastanede meydana gelmesinin büyük şans olduğunu ifade eden Narin, "Bu durumdaki bir hastanın geri dönmesine çok ender rastlanılır. Geri dönse bile felç kalacağını düşünmüştük" dedi.

Hastanenin Yoğun Bakım Sorumlusu Dr. Emel Özden de bir yıl önce evlenip 10 gün önce baba olan hastanın, sağlık durumu nedeniyle hayatının son beş yılını hatırlamadığını, dolayısıyla eşi ve çocuğunu da tanımadığını söyledi. Özmen, hastanın hayati tehlikeyi atlattığını, kısa süre sonra taburcu olabilecek duruma geldiğini bildirdi. Özden, Ömer Durdu'nun geçici hafıza kaybı yaşıyor olabileceğini, kalıcı olması durumunda buna uygun tedavinin belirleneceğini kaydetti.



il y a 16 ans