|

Beşinci yüz nakli yapılan Sert uyutuldu

Türkiye'nin beşinci yüz nakli yapılan Recep Sert'in doktorlarıyla iletişim kurmaya başladığı, ancak heyecanlanmaması için uyutulduğu açıklandı.

Cihan
00:00 - 21/07/2013 Pazar
Güncelleme: 17:37 - 21/07/2013 Pazar
Yeni Şafak
Beşinci yüz nakli yapılan Sert uyutuldu
Beşinci yüz nakli yapılan Sert uyutuldu

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, yüz nakli olan Recep Sert'in son durumuyla ilgili bilgi verdi. Sert'in durumuyla ilgili olarak şuan için herşeyin olumlu olduğunu belirten Özkan, dokularla ilgili de olumsuz bir durumun olmadığını ifade etti. Özkan, yoğun bakımdaki Sert'in sürekli olarak kontrol edildiğini belirtti. Hastanın iletişim kurmaya başladığını belirten Özkan, "Arkadaşlar takip ediyor. İletişim oluyor ama biz uyutuyoruz heyecanlanmasın diye. Herhangi bir sorun yok. Parmak işareti henüz yapmadı." dedi. Özkan, Recep Sert'in 2 gün içerisinde yoğun bakımdan çıkarılacağını söyledi.

Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka beldesinde denizde fenalaştıktan sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Polonyalo turist Andrzej Kucza'nın bağışlanan yüzü perşembe günü Recep Sert'e nakledilmişti.

11 yıl önce