|

Bu gıdaları az kalsın çocuklarımız yiyecekti!

Eskişehir'de gıda denetimleri devam ediyor...

İha
00:00 - 31/10/2012 Çarşamba
Güncelleme: 16:49 - 31/10/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Bu gıdaları az kalsın çocuklarımız yiyecekti!
Bu gıdaları az kalsın çocuklarımız yiyecekti!

Eskişehir'deki Odunpazarı Belediyesi gıda denetimlerine devam ediyor.

43 mahalle genelinde gerçekleştirdiği ani baskınlarda sağlıksız şartlarda satışa sunulan gıda maddelerini vatandaşların sofralarına girmeden imha eden Odunpazarı Belediyesi, halk sağlığına verdiği önemle dikkatleri üzerine çekiyor.

Özellikle süt ve süt ürünlerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerde inanılmaz görüntülere şahit olan Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, adeta mikrop yuvası haline gelen süt ve süt ürünlerini kısa süre içerisinde imha etti.

Yapılan denetimler sonunda ele geçirilen süt ürünlerinin tamamının insan sağlığını tehdit edecek mikrop ve bakterilerle dolu olduğunun tespit edildiğini belirten yetkililer, vatandaşları da uyararak açıkta satılan gıda maddelerini asla tüketmemeleri gerektiğini bildirdi.

Gerçekleştirilen denetimlerin sadece açıkta satılan gıda maddeleri ile sınırlandırılmadığını ve sorumluluk alanında faaliyet gösteren tüm gıda satış yerlerini de kapsadığını vurgulayan Odunpazarı Belediye Başkanlığı yetkilileri, halkın sağlığını tehdit edecek nitelikte satılan gıda maddelerinin vatandaşların sofrasına girmesine kesinlikle müsaade edilmeyeceğini ifade etti.

Vatandaşların da tüketecekleri gıda maddelerine dikkat etmesi gerektiğini ifade eden yetkililer, yapılan denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirtti

11 yıl önce