|

Bu iddia doğruysa...

"T.C. kimlik numarası olmadığı için tedavi edilmedi, öldü"

İha
00:00 - 18/10/2012 Perşembe
Güncelleme: 17:13 - 18/10/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Bu iddia doğruysa...
Bu iddia doğruysa...

Bursa''da dişi ağrıyan 16 yaşındaki M.S'nin, kimliğinde T.C. kimlik numarası olmadığı için diş hastanesinde tedavi edilmediği iddia edildi. Diş hastanesinin hemen yanındaki hastanede ağrı kesici iğne ve ilaç verilen genç kız, 2 gün sonra hayatını kaybetti.

Olay, geçen pazar günü meydana geldi. Gece saatinde dişi ağrıyan 16 yaşındaki Melike Sakin, ailesiyle birlikte saat 24.00''te merkez Yıldırım ilçesinde bulunan merkeze gitti. Genç kız muayene olmak için ''hasta kayıt'' biriminden giriş yapmak istedi ancak buradaki yetkili, genç kızın kimliğinde T.C. kimlik numarası olmadığı için muayene edilemeyeceğini belirterek aileden hastanenin hemen yanında bulunan hastaneye gitmesini istedi. Genç kız ve ailesi bunun üzerine hastaneye giderek acil servisten giriş yaptı. Doktorlar genç kıza ağrı kesici iğne vurup ağrı kesici ilaç yazdı.

Gece evine gidip ilaçları kullanmaya başlayan genç kız, 2 gün sonra gece fenalaşıp özel bir otomobille başka bir hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetti. Genç kız hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen hayata döndürülemedi.

Hastaneye gelen Bursa Cumhuriyet Savcısı, kesin ölüm sebebinin tespiti için cenazenin Bursa Adli Tıp Kurumu''na kaldırılmasını istedi. Aile, adli tıptan çıkacak raporu bekliyor.

Genç kızın ailesi, "Kızımızın daha önce hiçbir hastalığı yoktu. Şikâyetçi olacağız" dedi.

''KİMLİKSİZ GELEN HASTALARI BİLE MUAYENE EDİYORUZ''

Hastanenin Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Dt. Ş.A., hastaneye acilden giriş yapan her hastanın titizlikle muayene edildiğini söyledi. Altun, acilden gelen hastaların kimliksiz olsa bile muayene edildiğini, hastanede ihmal olmasının mümkün olmadığını belirterek, "Bu konuyla ilgili gerekli incelemeyi başlatacağız"dedi.

Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ise, "Biz de bu konuyu en ince detayına kadar inceliyoruz. Soruşturmayı en kısa sürece bitireceğiz"diye konuştu.


11 yıl önce