|

Çocuklarla nasıl zaman geçirilmeli?

İş yükü, stres, mesai saatleri sonundaki yorgunluk onları ihmal etmemize neden olabiliyor...

İha
00:00 - 2/11/2012 Cuma
Güncelleme: 14:48 - 2/11/2012 Cuma
Yeni Şafak
Çocuklarla nasıl zaman geçirilmeli?
Çocuklarla nasıl zaman geçirilmeli?

Bir yandan var gücüyle çalışarak çocuklarına en iyi imkânları sağlamaya çalışan anne babaların, bir yandan da yoğun iş yükü ve artan mesai saatleri sonucu yorgun düşmelerine rağmen neredeyse geriye kalan tüm vakitlerini de çocuklarına vakfetmeye çalıştıkları görülüyor. Peki ama çocuklarla kaliteli zaman nasıl geçirilir?

Uzman Klinik Psikoloğu Merve Büyükkucak, ''Kaliteli zaman ebeveyn ve çocuğun birliktelik ve keyif hissini içerisinde barındıran, karşılıklı etkileşim ve aktivitelerde buluştuğu zamanlardır. Bunlar ebeveynin dikkatinin tamamını çocuğuna verdiği, ilgisini ve sevgisini çocuğuna hissettirdiği duygusal yakınlaşma ve paylaşım anlarıdır. Bu anları küçük sohbetlerde, birlikte oynanan oyunlarda, ya da birlikte gidilen gezilerde yakalamak mümkündür. Duygu ve düşüncelerin paylaşıldığı, çocuğa duygusal ve sözel olarak tepki verildiği ve anne baba olarak kendinizi spontan şekilde ilişkiye bıraktığınız hemen hemen her yakın ilişkide deneyimleyebileceğiniz bir süreçtir bu aslında" dedi.

ÇOCUĞUNUZLA KALİTE ZAMAN GEÇİRMEK İÇİN OLAĞANDIŞI ŞEYLER YAPMANIZA GEREK YOK

Büyükkucak, "Birlikte olduğunuz anın kaliteli olarak geçebilmesi adına özel ve olağandışı şeyler yapmanıza gerek yoktur. Birlikte yenen akşam yemekleri ya da yemek sonrası birlikte oynanan oyunlar gibi günlük rutinler dahi zengin paylaşım anlarına dönüşebilir. Ancak burada anne ve babaların da robot olmadıklarının, onların da yorulmaya ve dinlenmeye, mola almaya hakları olduğunu vurgulamak gerekir" diye konuştu.

11 yıl önce