|

Diş çürümesinin korkunç etkisi

Diş Tabibi Bilge Baran, diş sağlığının önemli olduğunu ve hastalığın ilerde daha çok önemli hastalıklara yol açacağını söyledi.

Cihan
00:00 - 5/03/2013 Salı
Güncelleme: 18:29 - 5/03/2013 Salı
Yeni Şafak
Diş çürümesinin korkunç etkisi
Diş çürümesinin korkunç etkisi

Diş çürüklerinin besin tüketiminde vücudu etkilediğini ifade eden Dr. Baran "Doğru düzgün çiğnenmeyen lokmalar metabolizmamızı hızlı bir şekilde çalıştırarak midemizin gereğinden fazla asit üretmesine sebep olur. Dişler arasında bir çürük varsa, mikroorganizmalar bu virüsler ile devamlı bir savaş halinde olur ve vücut direnci de gittikçe düşer. Normalde üşütmeyeceğimiz hafif bir rüzgarda, dişimiz çürük olduğu için hasta oluruz." dedi.

Dr. Baran, Kırıkkale'de diş sağlığı istatistiklerinin kötü bir tablo ortaya koyduğunu belirterek, ''Yapılan araştırmalara göre, her 10 kişiden 9'unun ağzında çürük diş var. Bazı insanlar, 'Nasıl olsa 32 tane dişimiz var, biri çürürse diğerini kullanırız' diye düşünüyor. Çekilen dişin yerini başka bir diş dolduramıyor. Bu da vücudumuzda fonksiyon eksikliğine yol açıyor. Ayrıca eksik diş nedeniyle çenede kayma ve konuşma bozuklukları ortaya çıkıyor. Tedavi edilmeyen diş çürükleri ve diş Eti yıpranmaları şiddetli gaz ve ülser gibi mide rahatsızlıklarına sebep oluyor. Eksik dişten dolayı kayma yapacak olan çene, migren ve baş ağrıları da ortaya çıkarabiliyor." diye konuştu.


11 yıl önce