|

E-reçete'ye ilk öneri

Doktorlar, 15 Ocak tarihinden itibaren reçeteleri elektronik ortamda yazmaya başladı. Kağıt reçeteler ile artık eczanelerden ilaç alınamıyor. Zorunlu e-reçete uygulamasının ilk günü bazı sorunlar dışında sıkıntı yaşandı. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, "e-reçete yazan hekimlerimiz, Sağlık Bakanlığı talimatları ve SGK'nın son duyuruları doğrultusunda e-reçeteyi bilgisayar çıktısı olarak hastalara verirlerse sorun ortadan kalkacak.' diye konuştu

Cihan
00:00 - 16/01/2013 Wednesday
Güncelleme: 15:13 - 16/01/2013 Wednesday
Yeni Şafak
E-reçete'ye ilk öneri
E-reçete'ye ilk öneri

Uygulamaya başlayan e-reçete sisteminde sivil toplum örgütlerinin uyarılarının dikkate alınması üzerine korkulan bir durumun oluşmadığını belirten Saydan, 'Sistemde ufak tefek kesintiler yaşanıyor, ancak TEİS olarak bunu 24 saat takip ediyoruz ve ilgili birime ilettiğimiz zaman hemen düzeltiyorlar. İyi niyetle yola çıkılan bu sistem doktora, eczacıya ve hastaya bir çok kolaylık sağlıyor. Örneğin, eczacı manuel reçete ile seksenin üzerinde işlem ve kontrol yaparken, e-reçete ile bu işlem sayısı 20'lere kadar azalmıştır.' diye konuştu.

Doktorların hastaya küçük bir kağıda elle şifre yazmak yerine, e-reçetenin bir bilgisayar çıktısını alarak vermeleri gerektiğini vurgulayan Saydan, 'Çünkü bazı durumlarda yazılar birbirine karışıyor, okunmuyor, hasta şifreyi kaybedebiliyor. Eczacı bunu deneme yanılma yöntemiyle bulmaya çalışıyor, eğer bulunamazsa hasta ilacını alamadığından tekrar doktora dönmek zorunda kalıyor. Bu durum eczacı ile vatandaşı karşı karşıya getirdiği gibi herkese mesai ve zaman kaybına neden olmaktadır. E-reçete yazan hekimlerimiz, Sağlık Bakanlığı talimatları ve SGK'nın son duyuruları doğrultusunda e-reçeteyi bilgisayar çıktısı olarak hastalara verirlerse sorun ortadan kalkacaktır.' açıklamasında bulundu.

11 years ago