|

Erkekler de estetiğe alıştı

Dış görünümünün önem kazandığı günümüzde daha genç ve yakışıklı olma isteği erkeğin estetiğe olan ilgisini arttırdı. Erkeklerin estetikte ilk tercihleri ise estetik diş hekimliği

Sağlık Servisi
00:00 - 8/04/2009 Çarşamba
Güncelleme: 22:37 - 7/04/2009 Salı
Yeni Şafak
Erkekler de estetiğe alıştı
Erkekler de estetiğe alıştı

Erkekler, estetik konusunda bayanlara göre daha tutucudur. Ancak, son günlerde, estetik ameliyatlar erkekler tarafından da tercih ediliyor. Yeni trend ise estetik diş uygulamaları. Diş Hekimi Mehmet Zahid Kazandı bu konuda bakın neler diyor.

DİŞLER 10 TON AÇILIYOR

“Günlük hayatta tüketilen çay, kahve ve sigaranın verdiği renkleşmeden kurtulmak isteyenler bu amaçla en son teknolojilerin kullanıldığı diş beyazlatma (bleaching) yöntemine rağbet gösteriyorlar. Bu uygulamayla, dişlerinizin rengini sadece birkaç saat veya seans sonrasında 3 ile 10 renk tonu arasındaki bir oranda açmak mümkün.

Home Bleaching diye adlandırılan ev tipi beyazlatma yönteminde ise diş hekiminin ağzınızın ölçülerine göre hazırladığı şeffaf plak, özel bir beyazlama jeliyle kullanılarak, günde birkaç saat dişlerinizin üzerine takılıyor. Bu oldukça etkili bir yöntemdir. Ayrıca, dişlerin şeklinden ve renginden memnun olmayan, kırık, üst üste binmiş dişlere sahip olanlara ve dişlerinin arasında aralık bulunan kişilere uygulanabilen laminate porselen yöntemimiz var. Bu uygulamayı doğal dişlerlerden ayırt etmek zor. Bu nedenle sık tercih edilen yöntem olduğunu da söyleyebilirim.”



15 yıl önce