|

Fazla doğum bel fıtığı sebebi

Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Serdıl Büyükkaya Yüzer, bölgede kadınların fazla doğum yapmasının bel ağrılarının oluşmasında çok büyük etken olduğunu söyledi. Polikliniklerinde dörtte bir hastada bel ağrısı şikayeti ile karşılaştıklarını belirten Yüzer, "Bunun nedenleri ne? En sık nedeni kötü kullanım. Kötü kullanımında çeşitli boyutları var. İnsanlarımız ağır iş yapmaktalar, ağır yük kaldırmaktalar. Uzun süre ayakta durmaktalar.

İha
00:00 - 13/02/2013 Çarşamba
Güncelleme: 19:03 - 13/02/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Fazla doğum bel fıtığı sebebi
Fazla doğum bel fıtığı sebebi

Ya da oturan insan grubu var. Uzun süre oturmakta bel ağrısına neden olmaktadır. Uzun süre oturmak uzun süre ayakta kalmaktan daha ciddi bir bel ağrısı nedenidir. Eğilerek çalışma, dönerek çalışma, fazla kilo obezite ciddi bir sorun. Kadınlarımız için fazla doğum yapmış olmak. Çünkü doğum kadınlarımızın vücudunda en başta belli bir yıpranmaya neden oluyor. Üst üste araya zaman koymadan işte iki yılda bir doğum yapmak. Doğum sonrasında alınan kiloların verilememesi gibi etkenler bel ağrılarının başında gelen nedenler" dedi.

Kadınların çalışmak zorunda kaldıklarını dile getiren Dr. Yüzer, kadınların istirahatlarını çok yapamadıklarını söyledi. Yüzer, ''Ev işlerinde kötü bir biçimde ev işi yapılarak vücut kullanılabiliyor. Zaman ilerledikçe, özellikle kadınlarımızda menopoz sonrasında kemik erimesine bağlı olarak boyda kısalma, ya da kemiklerde yaşanan çökme kırıklarına bağlı, hem boyda kısalma, kamburlaşmada artma gibi bel problemlerini görebilmekteyiz. Masa başında çalışmak, bel ağrısında ciddi bir risk faktörü.

Çünkü, oturduğumuz zaman belli kaslarda uzama, belli kaslarda kısalma meydana geliyor. Vücudun doğal halini bozmuş oluyoruz. Bu nedenle, bürolarda çalışan insanlar kalkıp biraz yürümeli, oturduğu yerde yapabileceği birtakım egzersizler var, bunları hayatına katmalı. Bölgede hastalarımız kilolu. Bölgede ağır iş yapan grup çok fazla. Kadınlarımız için sık doğum ciddi bir sıkıntı. Kilo alışı var, vücudun denge bozukluğu var. Sık yapılan doğumun kiloda meydana getirdiği kronik artışlar, bölgede bel fıtığı ve bel ağrılarının yaşanmasının en önde gelen nedenleri" diye konuştu.

11 yıl önce