|

Fazla kilolardan sütle kurtulun!

Ramazan ayında ve bayramda günlük beslenme düzeninin değişmesi ile meydana gelebilecek kilo değişiklikleri sağlık sorunlarına neden oluyor. Uzmanlar, ramazanla birlikte alınan kiloların her gün düzenli olarak içilen iki bardak sütle verilebileceğini savunuyor.

İha
00:00 - 30/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 17:48 - 30/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Fazla kilolardan sütle kurtulun!
Fazla kilolardan sütle kurtulun!

Ramazan ayında günlük beslenme düzeninin değişmesi ile birlikte kilo alımı da hız kazanıyor. Uzmanlar özellikle sahurda içilen sütün kişiyi hem tok tuttuğunu hem de aşırı kilo alımını engellediğini ifade ediyor. Kilo sorununun minimum düzeye inmesi için sağlıklı ve uzun süre tok tutan glisemik indeksi yüksek yiyecekler tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar düzenli olarak her gün içilen iki bardak sütün de kilo alımını önlemede önemli bir besin olduğunu ifade ediyor.

Prof. Dr. Neriman İnanç, vücudun ramazan ayında değişen beslenme düzenine uyum sağlama sürecinde yağ tutabileceğini belirtti. Bu düzen değişikliklerine karşı sahurda içilecek bir bardak süt ile kilo alımının yavaşlayacağını kaydeden İnanç, "Uzun süreli açlık bazal metabolik hızda yavaşlamaya ve ramazan sonunda kilo alımına sebep oluyor. Ramazan ayında alışılan bu düzenin bir ay sonra değişmesi vücudun aynı tepkileri tekrarlamasına neden oluyor. Ayrıca bayramda tüketilen gıdalar ile birlikte sindirim sisteminin dengesini düzenlemek iyice zorlaşıyor ve kişi kilo almaya devam ediyor" dedi.

Bu sorunların sıklıkla kilo alımı ile başladığını ve obezite hastalığı ile son bulduğunu dile getiren İnanç, her gün düzenli olarak tüketilen sütün, kişiyi fazla kilolardan uzak tutabileceğine dikkat çekti.

10 yıl önce