|

Göz estetiğiyle genç görünün

Yüz estetiği denilince akla ilk gelen bölge, göz çevresi oluyor. Yüzün en dikkat çekici yeri olan gözler, yoğun iş temposu ve yorucu kent yaşamı derken daha yaşlı ve bitkin bir görünüme neden olabiliyor. Göz kapağı sarkması, kaz ayağı çizgileri, göz altı torbaları ve göz kenarlarında oluşan kırışıklıklar yaşınızı ele vermesin istiyorsanız göz estetiği size göre.

.
00:00 - 18/04/2014 Cuma
Güncelleme: 13:26 - 18/04/2014 Cuma
Yeni Şafak
Göz estetiğiyle genç görünün
Göz estetiğiyle genç görünün

Peki, göz çevresine yapılacak uygulamaların görme kalitesini etkilemesini istemiyorsanız uzman doktorlar tarafından yapılması gerektiğini biliyor muydunuz?

Yüzünüzün kaybolan canlılığını göz estetiğiyle yapılacak birkaç küçük dokunuşla geri kazanmanız mümkün. Yaş ilerledikçe göz çevresindeki kas ve deri dokusu yerçekimiyle aşağı doğru sarkar. Bu durum göz etrafındaki yağ dokusunun fıtıklaşması ve gözün önündeki yağı tutan sağlam yapının gevşemesine neden olur. Göz ve göz çevresine yapılacak küçük estetik ve fonksiyonel operasyonlar ile bu problemlerden kurtulmak mümkündür.

Hastalara en sık uygulanan estetik operasyonların başında; göz kapağı estetiği, üst kapak düşüklüğü ameliyatları, göz çevresi botoksu ve göz kapağı şekil bozukluklarının geldiğini ifade eden Opr. Dr. İskender Alkın Solmaz, ''Kapak düşüklükleri doğuştan olabilir ya da ileri yaşlarda oluşabilir. Görmeyi ve görme alanını etkilediği için düzeltilmesi gerekir. Göz kapağını kaldıran kas tamir edilir ya da kapak askı yöntemi ile kaldırılır. Çocuklarda göz tembelliğine neden olan kapak düşüklükleri yani ptozisin düzeltilmesi çok önemlidir. Doğuştan ya da yaşa bağlı olarak göz kapaklarında gelişen içe ya da dışa dönme, kirpik bozuklukları, göz kapağı tümörleri gibi hastalıkların tedavileri yapılır. Bunun yanı sıra kaz ayağı bölgesi, burun kökü, alın çizgileri kırışıklık tedavisi, kaş kaldırma ve şekillendirme botoks yöntemleri de gerekiyorsa hastaya uygulanabilir. Botoks ile 15 dakikada tüm bu sorunlardan kurtulmak mümkündür. Ancak kullanılacak malzemelerin kalitesi de başarıyı bir o kadar artırır. Gözaltı torbaları ve üst göz kapağındaki hatta kaştaki sarkma gibi sorunlar ise göz kapağı ve kaş estetiği ile rahatlıkla çözümlenebilir. Burada önemli olan konu ise sadece estetikle kalmayıp hastanın hem fonksiyonel hem de estetik görünümünü hastaya kazandırabilmektir'' diyor.

Estetiğin Görme Kalitenizi Engellememesi İçin Bir Uzmana Başvurun

Göz estetiğinin yeni teknolojik yöntemlerle, çok daha kolay ve ağrısız yapılabildiğini sözlerine ekleyen Opr. Dr. İskender Alkın Solmaz yapılacak estetiğin görme kalitesini etkileyip kalıcı hasar bırakmaması için, alanında eğitim almış cerrahlara başvurulması gerektiği konusunda uyardı. Opr. Dr. Solmaz göz estetiği ameliyatlarının önemini ve taşıdığı riskler hakkında da şunları söyledi: ''Göz kapağı vücuttaki diğer dokulardan çok farklı bir bölge. Göz kapağını açan ve kapayan kas, yağ dokuları, gözyaşı bezi, cilt ve destek dokularından oluşur. Göz estetiği ameliyatlarında, genel göz sağlığının korunmasına hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Cerrahi girişimlerin tümünde sağlam dokuların zarar görmemesi ve sadece gerekli yere müdahalenin yapılması çok önemli. Göz çevresi estetiğinin, göz kapağı anatomisini ve estetik cerrahi ilkelerini bilen göz doktorları tarafından yapılması büyük önem taşıyor.''

Göz Estetiğine Uygun Ameliyathane Önemli

Göz estetiği ameliyatlarında kişilerin, hekimin deneyiminin yanı sıra teknolojik ve hijyenik altyapısına da dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Opr. Dr. İskender Alkın Solmaz, ''Komplikasyon riskinin az olması ve hızlı bir iyileşme süreci için ameliyatın göz estetiğine özel tasarlanmış ameliyathanelerde gerçekleşmesi çok önemli'' dedi.

Opr. Dr. İskender Alkın Solmaz''dan Göz Estetiğinde 4 Temel Uygulama:

- Göz çevresi botoksu: Kaz ayağı bölgesi, burun kökü, alın ve çatık kaş çizgileri, kaş kaldırma ve şekillendirme amaçlı olarak botoks uygulanır. Hasta, botoks uygulamasından hemen sonra günlük hayatına geri dönebilir. Etkisi yavaş yavaş başlayan botoks, 15 gün içinde etkisini maksimum düzeye ulaştırır ve 4-6 ay süre ile devam eder. Kırışıklıklar tekrar ortaya çıkmaya başladığında enjeksiyonunun tekrarlanması gerekir.

-Göz kapağı estetiği: Gözaltı torbaları ve üst göz kapağındaki estetik sorunlar tedavi edilebilir. Ameliyatlarda Karbondioksit Lazer cihazı ya da radyofrekans kullanılabilir. Böylece kesi yerinden kanama çok az olur, iz kalmaz ve iyileşme süresi kısalır.

-Kapak düşüklüğü ameliyatları: Kapak düşüklükleri hem yenidoğan bebeklerde hem de erişkin ve yaşlılarda görülebilir. Göz kapağını yukarıda tutan sinirdeki problemler, göz kapağı kasındaki kusurlar, yaşlanma, göz ameliyatları ve kapak tümörleri gibi mekanik nedenler kapak düşüklüğüne neden olabilir. Görmeyi etkilediği için düzeltilmesi gerekir. Göz kapağını kaldıran kas tamir edilir ya da kapak askı yöntemi ile kaldırılır.

-Göz kapağı şekil bozukluklarının tedavisi: Doğuştan ya da yaşa bağlı olarak göz kapaklarında gelişen içe ya da dışa dönme, kirpik bozuklukları, göz kapağı tümörleri gibi hastalıkların tedavileri yapılır.

10 yıl önce