|

Göz lazer merkezlerine çeki düzen

Göz bozukluğunun tedavi edildiği ekzimer lazer merkezlerinin sahip olması gereken fiziki şartlar yeniden belirlendi. Göz lazer merkezlerinin sahip olması gereken fiziki standartları yeniden belirleyen Sağlık Bakanlığı, bu tür operasyonların yapıldığı ayrı bir oda, yıkanma bölümü, hazırlık ve gözlem odası gibi birimler bulunması şartı getirdi ve bir yıl süre tanıdı.

Aa
00:00 - 23/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 16:24 - 23/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Göz lazer merkezlerine çeki düzen
Göz lazer merkezlerine çeki düzen

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yayınlanan, ekzimer göz lazer merkezlerinin sahip olması gereken fiziki standartlar ve tıbbi donanımla ilgili genelgeye göre, bu merkezlerde bazı bölümlerin bulunması zorunlu oldu.

Buna göre lokal anesteziyle müdahale uygulanan ekzimer lazer odası, müdahale öncesinde kişisel sterilizasyon yapılabilecek yıkanma bölümü, cerrahi müdahale öncesi ve sonrası dinlenilebilecek hazırlık ve gözlem odası ve yarı steril alanlar bulunacak.

Bu merkezlerde bulundurulması gereken asgari tıbbi donanım ve araç gereç listesini de belirleyen Bakanlık, en geç bir yıl içerisinde belirtilen fiziki standartların sağlanması gerektiğini bildirdi.

10 yıl önce