|

Hap'la Tüp Bebek

Bebek sahibi olma hayalini yaşayan birçok aile için tüp bebekte yeni bir umut daha doğdu: “Hap'la Tüp Bebek...” Düzenli adet gören her kadına uygulanabilen bu yöntem klasik tüp bebek tedavisindeki enjeksiyon uygulamasını ortadan kaldırarak, bebek sahibi olmak isteyen çiftlere maddi ve psikolojik birçok avantaj sağlıyor

00:00 - 30/03/2012 الجمعة
Güncelleme: 22:47 - 29/03/2012 الخميس
Yeni Şafak
Hap'la Tüp Bebek
Hap'la Tüp Bebek

Tüp bebek alanında baş döndürücü bir şekilde yaşanan son gelişmeler, tüp bebek tedavisi sırasında erkeklere oranla daha sıkıntılı bir süreçten geçen anne adayları için büyük avantaj sağlıyor. Bu gelişmelerden birisi de tüp bebek tedavisinin en sorunlu aşamalarından biri olan anne adayına uygulanan enjeksiyon tedavisini ortadan kaldıran Hap'la Tüp Bebek Tedavisi...

Ülkemizde de kısa süre önce uygulanmaya başlanan bu yöntem bir yandan az ilaç kullanımını sağlarken, diğer yandan da ilaç tedavisinin yan etkilerinden anne adaylarını koruyarak, tedavi maliyetlerini düşürmeye yarıyor. Dr. Hakan Özörnek, pek çok çiftin son dönemde bu yöntemle tedavi olma şansını yakaladığını ve en önemlisinin de, artık yumurta sayısının değil, kalitesinin önemli olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Hapla tüp bebek tedavisi uygulamasının düzenli adet gören her kadına uygulandığının altını çizerek, “Hapla tüp bebek tedavisi uygulanan birçok kadın artık bu uygulamanın avantajlarını yaşıyor.

DOĞANIN SEÇTiĞi YUMURTA İLE TÜP BEBEK

Tüp bebek tedavisinde daha önce birden fazla yumurta üreterek daha fazla yumurtayı döllemek olduğunu, ancak hapla tüp bebek tedavisi ile bu anlayışın artık ortadan kalktığını ifade eden Dr. Özörnek “Kadınlar her adet döneminde bir yumurta üretir ve yumurtlar. Klasik tüp Bebek tedavisinde ise amaç birden fazla yumurta üreterek daha fazla yumurtayı döllemektir. Bunun için kullanılan ilaçlar da hem yan etki bakımından hem de enjeksiyon tedavisinin beraberinde getirdiği sorunlar yüzünden hastaları rahatsız etmektedir. Bu yöntemde ise kadınların normal adet döneminde oluşacak olan yumurtası basit bir hap tedavisi ile desteklenir. Burada önemli olan nokta yumurtanın ilaç zoruyla değil tamamen doğal olarak o ay için seçilen yumurta olmasıdır.”


Tedavinin birçok avantajı var

Hap'la Tüp Bebek Tedavisi anne adayları için avantajlar sağlıyor. Dr. Özörnek, en önemli avantajının tedavi sırasında ilaç kullanımına bağlı olarak karında şişlik, ağrı ve bulantı gibi yan etkiler görülmemesinin olduğunu belirterek, diğer avantajlarını ise şöyle sıraladı: “Yumurtalıkların aşırı uyarımı sonucu oluşan yan etkiler Hap'la Tüp Bebek Tedavisi'nde görülmez. Hormonlar aşırı artmadığı için kan testine gerek yoktur. Yumurta toplama işlemi 5 dakika kadar sürer ve hastalar 15 dakika sonra taburcu edilir.”



٪d سنوات قبل