|

Hastanede şiddet eylemi

Bir hasta yakını Dokuz Eylül Üniversitesi (DEU) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli iki doktoru darp etti. Hastane çalışanları iş bırakma eylemine gitti.

YENİSAFAK.COM.TR - SAĞLIK
00:00 - 29/03/2013 Cuma
Güncelleme: 10:14 - 29/03/2013 Cuma
Yeni Şafak
Hastanede şiddet eylemi
Hastanede şiddet eylemi

İzmir'de 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde ölen bir kişinin yakınının 2 doktoru darp etmesi hastane çalışanlarının tepkisine neden oldu. Hastane bahçesinde toplanan doktor ve asistanlardan oluşan grup sabaha kadar nöbet tutarak olayı protesto etti.

Çorum'dan İzmir'e gelen ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Bölümü'nde tedavi gören ALS hastası N.T.'nin (70), önceki gün saat 12.00 sıralarında kalbi durdu. Doktorların yaklaşık 45 dakikalık müdahalesine rağmen yaşlı kadın hayatını kaybetti. Annesinin öldüğünü öğrenen U.T. (41), doktorların iddiasına göre, bölümde çalışan doktorlar İranlı Nazenin Hasanzade ve Anıl Gürkan'a saldırıp darp etmeye başladı. Çeşitli yerlerinden yaralanan Hasanzade ve Gürkan, Acil Servis'te tedaviye alındı.

Olayın ardından hastane bahçesinde toplanan doktor ve hemşirelerden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup yaşananlara tepki gösterdi. Daha öncede birçok darba maruz kaldıklarını belirten doktor ve asistanlar, hekime şiddetin son bulması için görevlilere çağrıda bulundu. Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aydın Şanlı, "6 ay önce bugünkü saldırıyı gerçekleştiren şahsın annesini ameliyat ettim. Dünyada sadece 13, Avrupa'da sadece 7 merkezde, Doğu Avrupa, Asya ve Kıta Rusyası'nda sadece Türkiye'nin akredite olduğu tek cerrah olarak ben ameliyat ettim. Daha 3 gün önce, aile hediyelerle geldiler. 'Allah razı olsun hocam. Annemize nefes verdiniz' dediler. Bugünkü yaşanan olayla Türkiye'deki sağlık sisteminin geldiği son noktadır. Bugün burada ölümle tehdit edilen ben, isterdim ki tıp fakültesi kimliğimi göstereyim. Ancak silah ruhsatımı gösteriyorum' dedi.

Hastanenin bahçesinde nöbet tutan doktor ve asistanlar seslerini duyurana kadar eylemlerinin sürdüreceğini ifade etti.

Öte yandan darpa uğrayan doktorlardan Anıl Gürkan, "Dört yıllık doktorum. Gün geçmiyor ki sağlık çalışanları şiddet görmesin. Biz bundan sonra şiddet ile ilgili bir form hazırlayıp, gelen hastalara o formu imzalatacağız. İmzalamayana bakmamayı düşünüyoruz" dedi.

11 yıl önce