|

Kanser hastalarına moral dopingi

Aybike Eroğlu
00:00 - 4/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 23:44 - 3/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Kanser hastalarına moral dopingi
Kanser hastalarına moral dopingi

Kanser Haftası nedeniyle, Çamlıca Universal Hastanesi'nde kanser tedavisi gören hastalara moral vermek amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Pek çok ünlü ismin de kanser hastalarına moral vermek üzere bir araya geldiği toplantının açılışında konuşan Universal Hastaneler Grubu Medikal Direktörü Prof. Dr. Mustafa Yaman içinde bulunduğumuz yıllarda bütün kanser vakalarının kalp ve damar hastalıklarından sonra yaşamı tehdit eden önemli bir hastalık haline geldiğini söyledi.

SİGARA TETİKLİYOR

Erkeklerde prostat ve akciğer kanserinin, kadınlarda ise meme, rahim, yumurtalık kanserleri çok sık görülen kanser türleri olduğunu kaydeden Yaman, "Kadınlarda ve erkeklerde bizleri en çok kaygılandıran kanser türü ise akciğer kanseridir. Son yıllarda sigara içiminin artması ve beslenme bozuklukları ile çevresel faktörler kanser hastalıklarını giderek arttırıyor. Bu nedenle çevreye duyarlı, beslenmesine dikkat eden ve sigara içmeyen yeni nesillere olan ihtiyacımız her geçen gün artıyor” dedi.

MORAL ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye'de ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alan kanserin hem önlenmesinde hem de tedavisinin tüm süreçlerinde sağlıklı beslenmenin altını çizen Universal Hastaneler Grubu Çamlıca ve İtalyan Hastaneleri Onkoloji Direktörü Prof. Dr. Erkan Topuz da” Bilgi eksikliği, korku ve ihmal yüzünden kansere yakalanan kişilerin sayısı artıyor. Kanser tedavisinde öncelikle moral çok önemli. Ancak bu hastalıkla mücadelenin yanı sıra önce toplumu bu hastalıktan korumaya karşı bilinçlendirmek gerekiyor. Bilinçlenen toplumlarda kansere yakalanma oranları yüzde 40'a kadar düşmektedir” şeklinde konuştu.

SANATÇILAR DESTEK VERDİ

Kanser hastalarına moral yoluyla destek etkinliğine başta Uğur Dündar, Rasim Öztekin, Özlem Türkad, Şoray Uzun, Ceyhun Fersoy, Vural Çelik, İlker Ayrık ve Seksenler dizisinin tüm kadrosu katıldı. Kanser hastalığında yaşanan artışlara değinen Oyuncu Tamer Karadağlı, “Kanser hastalarının sayısı artıyor. Elimizden geldiği kadar destek olmalıyız ki, bizlerden güç alabilsinler. Bugün o yüzden buradayız. Çünkü biliyoruz ki, insanlarımız kanser hastalığından destekle ve hastalığın yenileceğine duyulan inançla gerçekten kurtulabilirler” dedi.

İNANARAK BAŞARABİLİRSİNİZ

Meme kanseri olan ardından Erkan Topuz ve ekibinin tedavileriyle hastalığı atlatan Ece Ayalp ise “Başta Erkan Topuz ve Mustafa Yaman hocalarıma teşekkür ederim. Çok zorlandığım günler oldu ama hastalığı atlatmayı bildim. Sizler de atlatacağınıza inanın. İnanarak başarabilirsiniz” dedi.



12 yıl önce