|

Karnından 10 kiloluk kitle çıktı

Ordu'da göğüs altındaki ağrı ve karnındaki şişlik nedeniyle hastaneye giden kadın, karnında görülen kitle nedeniyle ameliyata alındı. Kadının karnından 10 kilogram ağırlığında bir kitle çıkarıldı.

Aa
00:00 - 6/09/2013 Cuma
Güncelleme: 17:40 - 6/09/2013 Cuma
Yeni Şafak
Karnından 10 kiloluk kitle çıktı
Karnından 10 kiloluk kitle çıktı

Merkeze bağlı Dedeli Köyü'nde yaşayan Ayten Ataç (40), yaklaşık bir hafta boyunca göğsünün altında ağrı ve karnındaki şişlik sebebiyle Medikal Park Ordu Hastanesi'ne başvurdu. Karın bölgesinde dev bir kitle olduğu tespit edilen Ataç, ameliyata alınarak 10 kilogram kitle alındı.

Operasyonu gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mahmut Bekir Gürcan, yaptığı açıklamada, ameliyatın başarılı bir şekilde tamamlandığını belirtti.

Aynı hastayı 6 sene önce safra kesesinden ameliyat ettiğini anlatan Gürcan, "O zaman operasyon sırasında yaptığımız incelemelerde hastamızda herhangi bir kitle yoktu. Bu da bizlere kitlenin 6 yıl içerisinde, yani son birkaç yılda oluştuğunu gösteriyor. Kitlenin sol yumurtalıktan köken aldığını düşünüyoruz. Yıllar içerisinde kitle karın içerisinde yavaş yavaş büyümüş. Bunun için de hasta tarafından çok fazla hissedilmemiş" dedi.

"Hastamız kilo aldığını düşünmüş" diyen Gürcan, şöyle devam etti:

"Hasta bana geldiğinde tanısı konmuştu. Biz de ameliyata ekip olarak hazırlandık. Ameliyat esnasında kitle için hızlı patolojik inceleme yapıldı. Bu inceleme sonucunda kitlenin iyi huylu olduğuna karar verildi. O yüzden hastanın rahmi ve diğer yumurtalığı alınmadı. Karın içerisinde kitle kalmayacak şekilde çıkarıldı. Hastamızın şu anki sağlık durumu oldukça iyi olduğu ve ameliyat sonrasında herhangi bir problem yaşanmadığı için kendisini kontrole gelmek üzere taburcu ediyoruz."


11 yıl önce