|

Kök hücre naklinde Avrupa'yı yakaladık

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Kök İliği ve Kök Hücre Transplantasyon Merkezi açılışında konuşan Prof. Dr. İlhami Kiki, 'Türkiye'de 2013 yılı içinde kemik iliği ve kök hücre nakli sayısı 3 bine ulaşmıştır. Bu anlamda Türkiye İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ileri ülkeleri nakil oranı bakımından yakalamıştır" dedi.

Dha
00:00 - 19/11/2013 Salı
Güncelleme: 15:13 - 19/11/2013 Salı
Yeni Şafak
Kök hücre naklinde Avrupa'yı yakaladık
Kök hücre naklinde Avrupa'yı yakaladık

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde Erişkin Kök İliği ve Kök Hücre Transplantasyon Merkezi açılışına Vali Ahmet Altıparmak, Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Başhekim Prof. Dr. Necip Becit, Dekan Prof. Dr. Özkan Polat, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Erişkin Kök İliği ve Kök Hücre Transplantasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhami Kiki, 24 yatak kapasitesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki en büyük kök hücre merkezini kurduklarını belirtti. Türkiye'de 46'ncı olan Erişkin Kök İliği ve Kök Hücre Transplantasyon Merkezinde ilk naklin bir yıl önce yapıldığını anlatan Prof. Dr. İlhami Kiki şöyle dedi:

"Bugüne kadar merkezimizde 10 hastaya otolog kök hücre nakli yapıldı. Amacımız otolog, allogeneik, akraba dışı ve haploidentik kök hücre nakilleri uygulayan uluslararası kalite sistemleri tarafından akredite edilmiş, mezenkimal kök hücre üretim ve nakli yapabilen bir merkez olmayı hedefliyoruz. Türkiye 2013 yılı içinde kemik iliği ve kök hücre nakli sayısı 3 bine ulaşmıştır. Türkiye bu anlamda İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkeleri nakil oranı bakımında yakalamıştır."


10 yıl önce