|

Midesi muz şeklini aldı!

Konya'da 120 kilo ağırlığındaki kadın, kiloları nedeniyle ortaya çıkan rahatsızlıklarından midesi küçültülerek kurtulacak

Aa
00:00 - 31/10/2012 Çarşamba
Güncelleme: 10:42 - 31/10/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Midesi muz şeklini aldı!
Midesi muz şeklini aldı!

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, küçüklüğünden bu yana kilo problemi olan Necla Somuncu'nun (47), 120 kilo ağırlığına ulaşmasıyla çeşitli sağlık problemleri artmaya başladı.

Sosyal paylaşım sitelerinden obezite ile ilgili bilgileri takip eden Somuncu, kilolarından kurtulmak için Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdu.

Hastanede mide küçültme ameliyatı gerçekleştirilen Somuncu'nun, ağırlığı 60 kiloya düştüğünde, kiloları nedeniyle ortaya çıkan rahatsızlıklarından da kurtulması bekleniyor.

Hastanenin Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fahrettin Acar, yaptığı açıklamada, mide küçültme operasyonuyla hastaya doygunluk hissi verileceğini söyledi.

Operasyon sonrası midenin görünümünün muz şeklini andırdığını dile getiren Acar, ''İştah sağlayan merkezin önüne geçildi. Hasta önüne ne koysanız, midenin alabileceği kadar yiyecek ve sonra canı hiçbir şey istemeyecek'' dedi.

Necla Somuncu ise küçüklüğünden bu yana kiloları nedeniyle zor günler geçirdiğini ifade etti.

Uyuyup kalma sorunundan ve ağrılarından kurtulmayı amaçladığını belirten Somuncu, kilonun bir kader olmadığını zayıfladıktan sonra herkese anlatmak istediğini aktardı.


11 yıl önce