|

Rus hastayla Rusça konuştu darpa uğradı!

Mersin'in Erdemli ilçesinde bir doktor, Rus hastayla Rusça konuştuğu için hastanın Türk eşi tarafından darbedildiği iddiasıyla polise başvurdu.

Aa
00:00 - 29/03/2013 Cuma
Güncelleme: 18:35 - 29/03/2013 Cuma
Yeni Şafak
Rus hastayla Rusça konuştu darpa uğradı!
Rus hastayla Rusça konuştu darpa uğradı!

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki darp olayından sonra Mersin'deki Erdemli Devlet Hastanesi'nde de bir şiddet vakası gerçekleşti.

Hastanenin dahiliye servisi doktoru Ali Köşker, hastane önünde meslektaşlarıyla düzenlediği basın toplantısında, bir kadın hastanın eşi K.G. ile hastaneye geldiğini, hastanın Rus olduğunu bildiği için çok az anladığı Rusçasıyla hastaya 'hoş geldiniz' dediğini söyledi.

Bu sırada hastanın eşinin 'Doktor bey işinizi yapın' diyerek çıkıştığını, bunun üzerine tartışmaya başladıklarını ifade eden Köşker, şunları anlattı:

'Tartışma sırasında kişi beni koltuğuma sıkıştırıp, boğazımı sıktı ve göğsümü yumruklamaya başladı. Hareket edemedim. Kadının, bu sırada eşini durdurmaya ve sakinleştirmeye çalıştığını hatırlıyorum. O sırada güvenlik geldi, şahsı etkisiz hale getirdi. Bu sırada şahıs yine benim üzerime yürümeye çalıştı ve sözle taciz etmeye devam etti. Ben de bu sırada hiçbir fiziksel temasım olmadı ama artık meşru müdafaa olduğunu düşünerek sinirle biraz üzerine yürüdüm. Koridorda da aramızdaki sözlü münakaşa devam etti. Şu anda 1 günlük iş göremez raporu aldım. Polise giderek, şahıstan şikayetçi oldum.'

ZANLI SERBEST

Bu arada zanlı K.G'nin alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Meslektaşlarının hasta yakınından şiddet gördüğü iddiaları üzerine doktorlar saldırıyı protesto etmek için Acil Servis haricindeki polikliniklerde 1 gün hizmet vermeme kararı aldı. 

Mersin Tabip Odası Genel Sekreteri Mehmet Antmen de, doktora yapılan şiddeti kınadı.


11 yıl önce