|

Sigarayı bırakmanın en kolay yolları

Ne yaparsanız yapın aklınızdan sigarayı atamıyorsanız, onu bırakmak için de ilaç tedavisine, hipnoza, psikoterapiye başvurmak istemiyorsanız size önereceklerimiz var

.
00:00 - 5/06/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:18 - 4/06/2013 Salı
Yeni Şafak
Sigarayı bırakmanın en kolay yolları
Sigarayı bırakmanın en kolay yolları

Sigarayı bırakmak belki de en büyük zorluklardan biri. Bütün bağımlılıklar gibi sigarayı bırakmak da vücutta çeşitli reaksiyonlara sebep olabilir. Hipnoz, ilaç gibi yöntemlere gerek kalmadan sigarayı bırakabileceğinizi biliyor musunuz? Uzmanlar, ''Öncelikle neden sigara içtiğinizi düşünün ve bunları yazın. Bunun dışında fiziksel aktivite nikotin isteğini azaltabilir. Veya dışarıda köpeğinizi gezdirmek, evi temizlemeye çalışmak da sigara isteğinizi unutabilirsiniz'' derken önerilerini şöyle sıralıyor:

İDDİAYA GİRİN

Bir arkadaşınızla ''Şu tarihten itibaren sigarayı bırakıyorum'' şeklinde bir iddiaya girin. Hatta ortaya iddia hediyeleri sunun. Bu bir takım elbise olabilir, spor salonu üyeliği olabilir, tişört olabilir. İddia sizi hırslandıracaktır.

Kahve, kola, çay gibi içecekleri bir süre hayatınızdan çıkarın. Çünkü bu içecekler sigarayı anımsatır. Bunun yerine bir süre soda, ayran ve su tüketin. Sigarayı bırakırken stres olabilir. Strese masaj yaptırabilirsiniz, yoga öğrenebilirsiniz.

Her gün bol bol su içmeye özen gösterin

Birisi size sigara ikram ederse reddedin, kullanmıyorum deyin. Her gün kaç adet sigara içeceğinizi planlayın, bu rakamı her gün bir tane azaltın. Dişlerinizi temizletin ve her zaman temiz tutun. Çok fazla su için. Su, vücudunuzdan zararlı kimyasal maddelerin atılmasına yardımcı olacaktır.

C vitamini faktörü

Sigaraya olan isteği azaltmanın bir yolu da C vitamini içeren gıdaları tüketmek. Portakal, limon, maydonoz bunun için biçilmiş bir kaftan. C vitamini nikotinin eksikliğini doldurduğu için ideal. Bunların yanında her gün sigara almak için harcadığınız parayı bir kenara koyun ve ay sonunda bu parayla kendinize hediye alın.

Arkadaşınızla bir anlaşma yapın, her sigara içmeye çalıştığınızda ceza olarak ona para ödemesi yapın. Sigarayı bırakmada yardımcı olacaktır. Mutlaka kendinize sigara bırakma günlüğü hazırlayın.


11 yıl önce