|

Tam Gün'den ilginç haber

Meclis gündeminde olan 'tam gün' düzenlemesi, üniversite dışında çalışmanın şartlarını da belirleyecek. Buna göre bağlı bulunduğu üniversiteye her ay 32 bin lira gelir getirmeyi garanti eden hocalar, özel sektörde çalışabilecek. Özel hastaneler, başarılı profesörlere teklif götürmeye başladı bile. Çapa ve Cerrahpaşa ilgide ilk sıralarda.

Zaman
00:00 - 19/11/2013 Tuesday
Güncelleme: 09:16 - 19/11/2013 Tuesday
Yeni Şafak
Tam Gün'den ilginç haber
Tam Gün'den ilginç haber

Sağlık Bakanlığı'nın bu hafta Meclis'e sevk etmeyi planladığı 'tam gün' düzenlemesiyle üniversite dışında çalışabilecek tıp fakültesi hocalarının şartları belli oluyor. 32 bin lira gelir getirmeyi garanti eden hocaya izin çıkacak. Hocanın dışarıdan kazandığı yara, üniversite rektörlüğüne gidecek. Rektörlük, kazancın yarısını hocaya verecek. Ancak özel sektörde çalışacak hoca sayısı her bölümdeki hocanın yarısı kadar olacak. Sağlık Bakanlığı'nın bu önerisine karşılık üniversiteler, belirlenen rakamın 16 bin liraya çekilmesini istiyor. Dışarıda ayda en az 32 bin lira kazanacağını taahhüt eden hoca, saat 14.00'ten sonra üniversiteden ayrılabilecek. Hocaların kazanacağı paranın yarısını alacak olan üniversiteler, bu parayı tıp fakültelerinin iyileştirilmesi için kullanacak. Özel sağlık kuruluşları, Çapa ve Cerrahpaşa Tıp'taki hocaları yakın takibe almış durumda.

Üzerinde çalışılan tam gün düzenlemesiyle üniversite dışında çalışabilecek tıp fakültesi hocalarının şartları belli oluyor. Üniversitesine ayda en az 32 bin lira gelir getirmeyi garanti eden hocaya çalışma izni çıkacak. Özel sektörde çalışacak hoca sayısı ise her bölümdeki toplam hocanın yarısı kadar olacak. Üniversiteler, belirlenen rakamın 16 bin liraya çekilmesini istiyor. Mevcut durumda bir üniversite hocasının mesai saatlerinde 16 bin, mesai saati dışında da 16 bin olmak üzere alabileceği tavan ücret 32 bin lira olarak belirleniyor. Sağlık Bakanlığı bunu gerekçe göstererek dışarıda çalışabilmek için 32 bin lirayı alt limit olarak istiyor. Hocanın dışarıdan kazanacağı para, üniversite rektörlüğüne gidecek. Rektörlük kazancın yarısını hocaya verecek.

10 years ago