|

Üç ilimizde büyük panik!

Artvin'in Şavşat ilçesinde hayatını kaybeden bir kişinin domuz gribinden öldüğü iddiaları ilçede paniğe neden oldu. Adana'da da bir kişi domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındı.

Aa
00:00 - 13/02/2013 Çarşamba
Güncelleme: 17:00 - 13/02/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Üç ilimizde büyük panik!
Üç ilimizde büyük panik!

Şavşat'ta özel bir şahsa ait fırında çalışan Ali K (28), Şavşat Devlet Hastanesi'ne şiddetli baş ağrısı ve ateş teşhisiyle başvurdu. Ateşinin düşmemesi sonucu Ali K, Trabzon'daki Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından domuz gribi belirtileri ortaya çıktı. Ali K, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ali K'ın cenazesi Artvin'in Ardanuç ilçesinde toprağa verildi.

Ali K'ın erkek kardeşinin de yüksek ateş teşhisiyle aynı hastanenin Göğüs Cerrahisi Servisi'nde tedavi altında tutulduğu belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Ahi Evren Kalp Damar Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Celal Tekinbaş, hastanın 10 gün önce ağır zatürre teşhisiyle kendilerine geldiğini belirterek şöyle konuştu: 'Biz burada hastaya gerekli müdahaleyi yaptık. Durumu ağırlaşınca cihaza bağladık. Kendisinden aldığımız kanı ise Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne göndererek tahlil ettirdik ve gelen sonuçtan domuz gribi olduğu belirlendi. Domuz gribi kesin tanısı konuldu ve tedavisi yoğun bakım ünitesinde sürüyordu. Durumu kötüleşti ve hastanemize geldiği hafta içerisinde hayatını kaybetti."

"KESİN VAKA YOK"

Trabzon Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, Trabzon'da hastanede bir kişinin domuz gribinden öldüğü iddiaları üzerine, ''Şüphelenen vakalardan kan örnekleri alındı, örnekler Ankara'ya gönderildi, şu ana kadar bize gelen bilgi ve kesin vaka yok'' dedi.

Artvin'in Şavşat ilçesinden Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'ne şiddetli baş ağrısı ve ateş teşhisiyle başvuran ve yaklaşık bir hafta önce hayatını kaybeden A.K'nın (28) domuz gribinden öldüğü iddialarıyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Süleyman, hastadan alınan kan numunelerinin Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne gönderildiğini belirtti.

Hasta ile ilgili kesin sonuçların Trabzon Halk Sağlığı Merkezi'ne gelmediğini ifade eden Süleyman, ''Şüphelenilen vakalardan kan örnekleri alındı, örnekler Ankara'ya gönderildi, şu ana kadar bize gelen bilgi ve kesin vaka yok'' diye konuştu.


ADANA'DA ŞÜPHE

Adana'nın Kozan ilçesinde H1N1 virüsü şüphesi ile bir kişi tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, bugün öğle saatlerinde sağlık ocağına giden 45 yaşındaki Ayşe T., aile hekiminin yönlendirmesiyle Kozan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste doktor kontrolünde tek kişilik bir odada bir süre gözlem altında kalan Ayşe T., ileri tetkik için H1N1 virüsü şüphesi ile ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Bu arada, hastanenin acil servisinde bulunan görevlilere ve hastalara tedbir amaçlı maske dağıtıldı. Maskeleri takan hasta ve hasta yakınları 'Domuz gribi şüphesi var dediler, bizde taktık' dediler.

OCAK'TAN BERİ 3 KİŞİ ÖLDÜ

Kosova'da da bir kişi domuz gribinden hayatını kaybetti. Priştine Üniversitesi Klinik Merkezi Enfeksiyon Bölüm Başkanı Şemseddin Dreshay, Priştine doğumlu hastanın virüse yakalandığı günden itibaren iki haftalık tedavi sürecinden sonra dün akşam hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bu yıl ocak ayından bu yana Kosova'da domuz gribinden 3 kişinin öldüğünü belirten Dreshay, ülke genelinde H1N1 virüsüne yakalanların sayısının 54'e yükseldiğini, bu sayının her geçen gün arttığını söyledi.

Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu Müdürü Prof. Dr. Naser Ramadani ise Kosova'da domuz giribi nedeniyle panik oluşturulmasına gerek olmadığını belirtti. Ramadani, Priştine Üniversite Hastanesi enfektoloji bölümünde domuz gribi nedeniyle tedavi altına alınan 54 hastadan 6'sının durumunun ağır olduğunu kaydetti.

Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu, 54 kişinin domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünü taşıdığının, kan tahlilleri yapıldıktan sonra tespit edildiğini duyurdu.

Kosova'da bulunan Dünya Sağlık Örgütü uzmanları da okullarda öğrencileri sağlık taramasından geçirmeye başlayacaklarını açıkladı.


11 yıl önce