|

Yurt dışında tedavi olacak hastalara kolaylık

Yurt içinde tedavileri yapılamadığı için yurt dışına gönderilecek hastaların işlemleri artık sadece Ankara'da yapılmayacak.

Aa
00:00 - 1/08/2014 Cuma
Güncelleme: 14:28 - 1/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Yurt dışında tedavi olacak hastalara kolaylık
Yurt dışında tedavi olacak hastalara kolaylık

Yurt dışı sevk raporları bundan böyle İstanbul'da Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir'de ise Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de verilebilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Sağlık Bakanlığı, Sağlık Uygulama Tebliğinde yapılan yurt dışı sevkleriyle ilgili düzenlemeyi birer yazıyla ilgili kurumlara bildirdi.

SGK'nın Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna gönderdiği yazıda, yurt ic¸inde tedavileri yapılamayan genel sagˆlık sigortalılarıyla bunların bakmakla yu¨ku¨mlu¨ oldugˆu kis¸ilerin ilgili hastanelerden aldıkları "Yurtdıs¸ına Tedaviye Go¨nderileceklere I·lis¸kin Sagˆlık Kurulu Raporu"nun, daha önce Ankara Numune Egˆitim ve Aras¸tırma Hastanesinden teyit edilmesinin zorunlu olduğu, yogˆunlugˆun azaltılabilmesi ic¸in yapılan düzenlemeyle I·stanbul S¸is¸li Hamidiye Etfal Egˆitim ve Aras¸tırma Hastanesi ile I·zmir Yenis¸ehir Egˆitim ve Aras¸tırma Hastanesi (eski ismi Tepecik Egˆitim ve Aras¸tırma Hastanesi) yurt dıs¸ı tedavi ic¸in du¨zenlenen sagˆlık kurulu raporlarını teyide yetkili hastaneler olarak belirlendiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunca il genel sekreterliklerine gönderilen yazıda ise SUT'taki düzenleme anımsatılarak, hizmetin aksamaması ve mağduriyet yaşanmaması için hakem hastane olarak belirlenen bu iki hastanede gereken önlemlerin alınması ve düzenlemenin diğer sağlık kuruluşlarına da bildirilmesi istendi.

SUT'ta yurt dışı raporlarıyla ilgili yapılan düzenlemeyle bundan sonra hastalar sağlık kurulu raporlarını teyit için Ankara'ya gelmek zorunda kalmayacak, bu işlemler İstanbul ve İzmir'deki söz konusu iki hastanede de yaptırılabilecek.

10 yıl önce