|

30 yıldır hayalini kurduğu filmi çekiyor

Yönetmen-yapımcı Aydın Sayman, 30 yıl önce okuduğu yazar İrfan Yalçın'ın "Fareyi Öldürmek" romanını sinema filmine uyarladı. Sayman, Afyonkarahisar'da çekilen filme, "İçimdeki İnsan" ismini vermeyi düşündüklerini söyledi.

Aa
00:00 - 10/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 16:30 - 10/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
30 yıldır hayalini kurduğu filmi çekiyor
30 yıldır hayalini kurduğu filmi çekiyor

Sayman, oyuncular ve teknik ekiple bir otelde düzenledikleri basın toplantısında, "Bu roman 1980'li yıllarda yayımlanmıştı. Romandan o zamanlarda iyi bir prim çıkacağına inanmıştım. 30 yıl bu romanı 'Bir gün film yapayım' diye hayal ediyordum, o da nihayet gerçekleşti" dedi.

"Projenin hayat bulması, birçok şeyin bir araya gelmesiyle oluyor" diyen Sayman, şöyle devam etti:

"Bunların içerisinde en önemli olan ise para. Ama ondan çok daha önemli olan projeye inanan insanları bir araya getirmek. Çünkü sinema filmi televizyon dizileri gibi değil. Sinema filmi, gönül işi. Burada bulunan arkadaşların büyük bir bölümü ile yıllardır tanışıyoruz. Onların da hikayeye katkısı ve projeyi sevmeleri ile oldu. Bu yüzden projeye ikinci büyük katkı da oyuncu arkadaşlarımızdan geldi."

Filmin öyküsüne ve hikayenin içindeki mekanlara uyan kent olarak Afyonkarahisar'ı belirlediklerini anlatan Sayman, şu ifadelere yer verdi:

"Çekimlerimizin iki haftalık bölümü bitti. Film, Afyonkarahisar'da tamamlanacak. Bu yaptığımız film, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından destekleniyor. Amacı sanat olan bir sinema filmi. Afyonkarahisarlılar bize çok yardımcı oldu. Bu toplantıyı yaptığımız otelin yakın ilgisi ile de karşılaştık. Onların ilgisi ile Afyonkarahisar'da filmi çekme kararımızı kesinleştirdik. Bize sponsor olanlara teşekkür etmek istiyorum."

Filmin çekimlerini Ramazan Bayramı'ndan önce tamamlamak ve Antalya Film Festivali'ne yetiştirmek istediklerini aktaran Sayman, "Ekimde tamamlanmış olması gereken filmi, Türkiye ya da yurt dışında bir kaç festivalde göstereceğiz. 8-9 ay içerisinde de sinemalarda gösterime gireceğine inandığımız filme, 'İçimdeki İnsan' ismini vermeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Oyuncular ise çekimlere yönelik düşüncelerini aktardı.

Görüntü yönetmenliğini Eyüp Boz'un yaptığı filmde, Vedat Erincin, Suavi Eren, Füsun Demirel, Şebnem Bozoklu, Macit Koper, Rıza Sönmez, Menderes Samancılar, Murat Karasu, Melek Şahin, Timur Ölkebaş, Hakan Türkşen, Muhlis Asan, Ahmet Yaşar, Seda Kızıltoprak, Onur Demircan, Seda Bozkurt ve Gürkan Güzeyhuz oynuyor.

10 yıl önce