|

Görme engellilerin sorunları kısa filmle anlatılacak

Tekirdağ'da bir grup lise öğrencisi, "11. Liselerarası Kısa Film Yarışması"na, görme engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek için hazırladıkları filme katılacak.

Aa
00:00 - 11/04/2014 Cuma
Güncelleme: 10:44 - 11/04/2014 Cuma
Yeni Şafak
Görme engellilerin sorunları kısa filmle anlatılac
Görme engellilerin sorunları kısa filmle anlatılac

Filmin yönetmeni Tekirdağ İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi Seyfullah Fatih Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmaya katılmak için okuldaki öğrencilerden oluşan 12 kişilik bir ekip kurduklarını söyledi.

Filmle görme engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmeyi hedeflediklerini belirten Yavuz, "Filmimizde, görme engelli bir kızın yaşadığı zorlukları, bu konuya halkın duyarsızlığını, görme engelli insanlara olan ön yargısını anlatmaya çalıştık. Tekirdağ'ın çeşitli yerlerinde çekimler yaptık. Filmin bazı bölümlerinde de gerçek görme engelli kişiler de rol aldı" dedi.

Filmin başrol oyuncusu Beyzanur Yılmaz da, filmde görme engelli bir kızı canlandırdığını ifade ederek, "Filmde oynadığım karakter, kendini beğenmiş ve görme engellilere karşı duyarsız bir öğrenci. Fakat gördüğü rüyada kendisini görme engelli bir olarak görüyor ve rüyasında görme engellilerin yaşadığı zorlukları anlıyor" diye konuştu.

Filmin proje danışmanı ve İngilizce öğretmeni Yusuf Burak Erkan da, öğrencilerin böyle bir sosyal sorumluluk projesinde yer almasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Öğrencilerin, yarışmaya katılarak çektikleri filmle, topluma fayda sağlamak istediğini ifade ettiğini belirten Erkan, şunları kaydetti:

"Zaten işin çoğunu kendiler yaptı. Biz sadece onlara destek olduk. Çekim masraflarını yardımseverler karşıladı. Okul idaremiz de elinden geleni yaptı. Senaryo kendilerine ait, çekim çalışmaları ve yönetmenliğini kendileri yapıyorlar. Biz elimizden geldiğince onların yanında duruyoruz. Öğrencilerin, engellilere karşı bu şekilde farkındalık oluşturmaya çalışması güzel bir şey."

10 yıl önce