|

İstanbul'da anten kirliliği sona eriyor

İstanbul'da radyo ve televizyon vericilerinin oluşturduğu görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla yapılacak Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi İnşaatı 24 Temmuz'da ihale edilecek.

Aa
00:00 - 14/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 12:59 - 14/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
İstanbul'da anten kirliliği sona eriyor
İstanbul'da anten kirliliği sona eriyor

İstanbul'da Çamlıca mevkisindeki radyo ve televizyon vericilerinin oluşturduğu görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi ve tek bir kulede birleştirilmesi amacıyla yapılacak "Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi İnşaatı" yapım işi 24 Temmuz'da ihale edilecek.

Alınan bilgiye göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Sayısal Yayıncılık Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi İnşaatı yapım işi, belli istekliler arasında ihale usulüyle ihale edilecek. İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Küçük Çamlıca'ya Sayısal Yayıncılık Projesi kapsamında kullanılmak üzere toplam 365,50 metre yüksekliğinde TV-Radyo Kulesi için 24 Temmuz'da ön yeterlilikler alınacak.

Ön yeterlik değerlendirilmesi sonucu yeterliği tespit edilenler arasından ön yeterlik şartnamesinde belirtilen kriterlere göre yapılacak sıralamada ilk 5 aday teklif vermeye davet edilecek. Yerli ve yabancı isteklilere açık ihalede, yerli istekliler lehine yüzde 15 fiyat avantajı uygulanacak. Ön yeterlik ve ihale dokümanı, 4 bin lira ve ihale dokümanı 2 bin 500 lirası karşılığı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünden satın alınabilecek. Ön yeterlik başvurusu, ön yeterlik değerlendirmesi tarihi ve saatine kadar Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğüne teslim edilecek.

İhaleyi kazanan firmayla imzalanacak sözleşme tarihinden itibaren 15 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. Yer tesliminden itibaren 500 takvim gününde Sayısal Yayıncılık Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi İnşaatı yapım işi tamamlanacak.

Proje ve yapım maliyetini Bakanlık karşılayacak

İstanbul'da Çamlıca mevkisinde görüntü ve çevre kirliği yaratmadan mevcut anten direklerini kaldırmak, haberleşme ve halka açık seyir kulesi olarak hizmet verecek kule tasarlamak, doğal bitki örtüsünü koruyarak vaziyet planı tasarlamak ve şehrin simgelerinden biri haline gelecek anten kulesi ile İstanbul'un siluetine katkıda bulunacak projenin yapım maliyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Toplam 365,50 metre uzunluğunda olacak kulenin 163 metresi anten yüksekliği, 18 metresi temel derinliği ve 202,50 metresi ise betonarme yapısal yüksekliği olacak. Kulede 2'şer adet seyir katı ve restoran bulunacak. Vatandaşlar kuleyi 08.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edebilecek.

10 yıl önce