|

Kadın dramı Adana'da film oldu

Adanalı genç yönetmen Güven Beklen, gerçek bir hayat öyküsünden yola çıkarak kaleme aldığı ve yönetmenliğini de yaptığı ''Mehmet Salih''in çekimleri sona erdi.

İha
00:00 - 17/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 14:37 - 17/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Kadın dramı Adana'da film oldu
Kadın dramı Adana'da film oldu

Önümüzdeki ocak ayında gösterime girmesi planlanan filmde, İstanbul, Ankara ve Adana''dan olmak üzere yaklaşık 20 oyuncu rol aldı. Festivallerde de sahnelenecek olan ''Mehmet Salih'' adlı film, evden kaçan kızların yaşadıkları dramı anlatıyor.

Aile içi şiddetten bunalarak evden kaçan, hayata tutunabilmek için mecburen evlilik yapmak zorunda kalan, fakat yeni seçtiği yaşamlarında mutlu olamayan, koca ve sosyal şiddetin yakalarını bırakmadığı kadınların dramına örnek teşkil eden film için, özellikle doğal mekanlar kullanıldı, bazen de oyuncu olmayan sıradan insanlar kamera karşısına geçti.

Filmin yönetmeni ve senaristi Güven Beklen, ilk kez uzun metrajlı bir film için kamera arkasına geçerken, hikayeyi 2 yıl gibi uzun bir sürede hazırladığını ve filme de adını veren küçük oyuncu adayı Mehmet Salih''in doğal oyunculuğuna güvendiğini söyledi.

İstanbul''dan gelen yaklaşık 35 kişilik teknik ekiple 3 hafta süren çekimler, geçtiğimiz hafta sona erdi. Filmin önümüzdeki ay montajının başlayacağını söyleyen ve ödülleri toplayacak gerçek bir yaşam öyküsünü perdeye aktardıklarını belirten Beklen, filmi evden kaçan daha sonra acıları ve pişmanlıklarıyla, mecburiyetten o hayatı kabul eden kadınlara ithaf ettiğini söyledi.

Teknik ekibi ve oyuncuları en çok Adana'nın sıcaklarının etkilediğini söyleyen Beklen, aynı sıcaklığın set atmosferindeki ekip ruhunda da olmasına çok sevindiğini aktardı. Yapımı gişe filminden çok, sanat ve festivaller filmi olarak tanımlayan ve dikkat çekeceğine inanan Güven Beklen, sadece yurt içinden değil, yurt dışındaki festivallerden de "Mehmet Salih"in eli boş dönmeyeceğine inanıyor.

Filmlerinde sıradan bir aşk filmi ya da yoksulluğu ajitasyon aracı olarak kullanmak niyetinde olmadığını söyleyen Beklen, asıl derdinin ülkedeki sosyal yaraları beyaz perdeye aktaran, farklı ve dikkat çekici gerçek yaşam hikayelerinin yaratacağı etkiyle izleyicilerin karşısına çıkmayı hedeflediğini ifade etti

10 yıl önce