|

"Birleşen Gönüller" filminin galası yapıldı

Türkiye ve Bulgaristan'da çekimleri yapılan, İkinci Dünya Savaşı döneminde yolları trajik bir şekilde ayrılan iki aşığın hikayesinin ele alındığı "Birleşen Gönüller" filminin galası Eskişehir'de yapıldı.

Aa
00:00 - 25/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 11:26 - 25/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
"Birleşen Gönüller" filminin galası yapıldı
"Birleşen Gönüller" filminin galası yapıldı

Bir alışveriş merkezindeki sinemada gerçekleşen gala programında konuşan başrol oyuncularından Sema Çeyrekbaşı, Eskişehir halkının galaya gösterdiği ilginin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Filmde "Cennet Ana" karakterini oynadığını belirten Çeyrekbaşı, "Film, hüzünlü bir savaş hikayesini anlatıyor. Senaryoyu hüzünle okudum, filmde hüzünle oynadım ve hüzünle seyredeceğim. Çalışırken birçok savaş filmlerini gördüğümüz için savaşların geride insanlık trajedisi bıraktığından elimden geldiği kadar 'Cennet Ana'yı doğru canlandırmaya çalıştım" dedi.

Film Yapımcısı Fatih Gök ise "Birleşen Gönüller"in 1.5 yılda tamamlandığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Film, 1940'lı ve 1990'lı yılları anlatıyor. Filmin çekimlerini Bulgaristan'daki Hollywood stüdyoları ile Türkiye'nin değişik yerlerinde tamamladık. Hikaye'de hüzün, aşk sevgi ve birleşme var. Birkaç birleşmeden bahsedebiliriz. Eşinizle, arkadaşınızla seyredip bazen hüzünlenip bazen sevineceğimiz sahnelerin olduğu Türkiye'nin ender filmlerinden biri bugün vizyona girdi."

Hasan Kıraç'ın yönettiği ve Hande Soral, Serkan Şenalp, Atılgan Gümüş, Sema Çeyrekbaşı, Yağmur Kaşifoğlu ile Fikret Hakan'ın oynadığı filmde, yolları trajik bir şekilde ayrılan iki aşığın hikayesi ele alınıyor. Gerçek bir hikayeden uyarlanan filmin savaş sahneleri, Hollywood ABD dışındaki platolarından biri olan "Cehennem Melekleri", "Herkül", "300 Spartalı", "Conan" gibi filmlerin çekimlerinin yapıldığı NUBOYANA stüdyolarında gerçekleştirildi.

9 yıl önce